Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Marius Skuodis su „Lietuvos geležinkelių“ įmonių vadovais aptars darbus

Susisiekimo ministras Marius Suodis antradienį susitinka su valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ grupės įmonių vadovais aptarti darbus.
Marius Skuodis
Marius Skuodis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai tiesiog darbinis susitikimas su LTG vadovais, aptarti einamuosius ir metų darbus“, – BNS sakė ministro patarėja Gabrielė Vasiliauskaitė.

Susitikime dalyvaus laikinasis „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Egidijus Lazauskas, laikinoji „LTG Cargo“ vadovė Egle Šimė, „LTG Link“ vadovas Linas Baužys ir „LTG Infra“ vadovas Karolis Sankovskis.

„Lietuvos geležinkeliams“ vadovavęs Mantas Bartuška pirmadienį paliko postą. Tokį sprendimą priėmė įmonės valdyba, siekiant deeskaluoti situaciją dėl besitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą.

Vyriausybinė komisija gruodžio 21 dieną paskelbė, kad 2018 metų „Belaruskalij“ ir „Lietuvos geležinkelių“ sutartis, taip pat šių metų spalį pasirašyti jos pakeitimai neatitinka nacionalinio saugumo interesų.

Jei Vyriausybė pripažins, kad ji kelia grėsmę šalies saugumui, tai galėtų tapti pagrindu nutraukti trąšų tranzitą su mažiausiais nuostoliais.

„Lietuvos geležinkeliai“ sutartį su „Belaruskalij“ pasirašė 2018 metų pavasarį, ji galioja iki 2023 metų pabaigos. Pagal ją per Lietuvą ir Klaipėdos uostą gabenama apie 11 mln. tonų baltarusiškų trąšų.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant gruodžio 8 dieną įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje