Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos verslininkas už 99 mln. JAV dolerių nori nusipirkti prezidentinį lėktuvą

Kairiųjų pažiūrų išrinktasis Meksikos prezidentas nori parduoti prezidentinį lėktuvą, kurį jis vadina bereikalinga prabanga. Panašu, kad jis greitu metu suras lėktuvo pirkėją, kuris orlaivį nori paversti itin prabangiu taksi prezidentams ar tokioms žvaigždėms kaip Mickas Jaggeris.
Andresas Manuelis Lopezas Obradoras
Andresas Manuelis Lopezas Obradoras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė laikraštis „Reforma“, verslininkas Gustavo Jimenezas Ponsas pasiūlymą išrinktajam Meksikos prezidentui Andresui Manueliui Lopezui Obradorui pateikė anksčiau šią savaitę.

Jo pasiūlymas būtų gerokai žemesnis nei lėktuvo rinkos vertė, kuri, pasak „Reforma“, siekia 220 mln. JAV dolerių.

G.Jimenezas Ponsas šį lėktuvą nori naudoti kaip taksi, kuris kainuotų 20 tūkst. JAV dolerių už valandą.

Dienraštis „El Universal“ priduria, kad G.Jimenezas Ponsas orlaivį nuomotų „prezidentams iš kitų valstybių, kurie neturi privačių lėktuvų, ar tokioms roko grupėms kaip „Rolling Stones“.

Gruodžio 1 dieną Meksikos valdžią perimsiantis A.M.Lopezas Obradoras paskelbė, kad šio lėktuvo nenaudos ir jį parduos. Išrinktasis prezidentas taip pat pabrėžė nesinaudosiąs privačiais lėktuvais apskritai.

A.M.Lopezo Obradoro parduodamą orlaivį 2016 metais nusipirko kadenciją baigiantis prezidentas Enrique Pena Nieto. Po įsigijimo lėktuvas buvo patobulintas įmantria ryšio įranga bei specialia poilsio zona prezidentui.

Lėktuvo pardavimas Meksikoje buvo laikomas ganėtinai sudėtinga užduotimi turint omenyje, kad orlaivio rinka yra itin siaura.

Meksikos laikraščiai išreiškė nuostabą, kad besikreipdamas į A.M.Lopezą Obradorą, G.Jimenezas Ponsas buvo priverstas laukti vienoje eilėje su žmonėmis, kurie išrinktojo prezidento prašė paslaugų, darbo ar pinigų.

Pats G.Jimenezas Ponsas 2006 metais nesėkmingai dalyvavo Meksiko mero rinkimuose.

O pastarojoje rinkimų kampanijoje verslininkas bandė kandidatuoti į prezidentus, bet tam nesugebėjo surinkti reikiamo parašų skaičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius