Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mokesčių inspekcija atlieka „Uber“ vairuotojų patikrinimą

Pastarosiomis dienomis „Uber“ vairuotojai sulaukia nepageidaujamų keleivių – juos lanko Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai.
„Uber“
„Uber“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Nieko, nuvežiau, kur prašė, paklausė dėl kvitų, sakau, turės jums atsiųsti į elektroninį paštą arba programėlėje išsitrauksit. Užbaigiau kelionę, ištraukė pažymėjimus ir bendravom kokias porą valandų“, – apie nemalonų inspektorių vizitą feisbuke pasakojo vienas „Uber“ vairuotojas.

Netikėtu vizitu skundėsi ir kitas „Uber“ vairuotojas.

„Pas mane šiandien irgi įsėdo. Viskas panašiai buvo. Prisistatė kaip VMI operatyvus patikrinimas, parodė dokumentus. Turiu bėdų“, – feisbuke rašė kitas „Uber“ vairuotojas.

Mokesčių inspekcijos atstovas spaudai Darius Buta patvirtino, kad atlieka vairuotojų, dirbančių su „Uber“ platforma, kontrolės veiksmus.

„Tikrai ne nuo ketvirtadienio tai daroma – šios veiklos stebėsena vyksta nuo pat pradžių, tik ketvirtadienį gal pastebėjo patys vairuotojai“, – 15min aiškino jis.

VMI kontrolės departamento direktorius Marius Žemgulis ramino, kad VMI nuolat vykdo gyventojų, užsiimančių individualia veikla, stebėseną, teikia konsultacijas, primena, kaip teisingai ir laiku vykdyti mokestines prievoles.

„Kaip žinia, „Uber“ partneriai – vairuotojai, vykdantys individualią veiklą, turi mokėti gyventojų pajamų mokestį, sveikatos draudimo įmokas, Sodros mokesčius bei PVM už „Uber“ platformos paslaugas. Siekdama įsitikinti, kad „Uber“ partneriai – vairuotojai, neužmiršta prievolės mokėti visų mokesčių, VMI šiuo metu įvairiais metodais renka informaciją apie jų vykdomą veiklą. Kai kurie iš informacijos rinkimo būdų yra matomi ir patiems „Uber“ partneriams, bet didžioji dalis informacijos apdorojama netrukdant mokesčių mokėtojų“, – 15min sakė M.Žemgulis.

Ennas Metsaras, „Uber“ vadovas Baltijos šalyse, sakė, kad keli vairuotojai pasiskundė VMI vizitais.

„Keli partneriai-vairuotojai mums pranešė, kad Valstybinė mokesčių inspekcija vykdė standartinius patikrinimus, siekdama įsitikinti, kad visi su jų individualia veikla susiję mokesčiai yra sumokėti. Finansinių įsipareigojimų vykdymas labai svarbus, todėl partnerių-vairuotojų sutartyse aiškiai nurodyta, kad jie turi sumokėti visus su „Uber“ veikla susijusius mokesčius. Tik tie partneriai-vairuotojai, kurie yra registruoti mokesčių mokėtojai, gali naudotis „Uber“ platforma“, - 15min atsiųstame komentare teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius