-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

MSC sutiko pakoreguoti savo maršrutus prie Šri Lankos, kad apsaugotų mėlynuosius banginius

Gyvūnų teisių aktyvistai penktadienį pasveikino laivybos milžinės „Mediterranean Shipping Company“ (MSC) sprendimą pakeisti kursą Šri Lankos vandenyse, kad būtų išvengta susidūrimų su didžiausiais pasaulyje žinduoliais mėlynaisiais banginiais.
Klaipėdos „Smeltė“
MSC konteineriai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Salos pietinėje pakrantėje stebimas neįprastai didelis mėlynųjų banginių, įtrauktų į Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos (IUCN) Raudonąjį nykstančių rūšių sąrašą, skaičius, nors čia driekiasi vienas judriausių tarptautinių laivybos kelių pasaulyje.

Aplinkosaugininkai skaičiuoja, kad daugiau nei tuzinas šių milžiniškų gyvūnų žuvo per pastarąjį dešimtmetį susidūrę su komerciniais laivais.

Taip pat buvo gauta pranešimų apie žvejus, kurie žuvo, kai jų laiveliai atsidurdavo konteinerinių laivų kelyje vandenyse, kuriuose gausu žuvų.

Tarptautiniai aktyvistai ir vietos aplinkosaugininkai ilgus metus ragino valdžios institucijas perkelti rytų–vakarų laivybos maršrutus 15 jūrmylių toliau nuo kranto.

Ženevoje įsikūrusi MSC, viena didžiausių pasaulyje konteinerių vežėjų, ketvirtadienį paskelbė, kad šiuo atstumu savanoriškai pakoregavo savo maršrutus aplink Šri Lanką, siekdama sumažinti nelaimingų atsitikimų, susijusių su banginiais, delfinais ir jūrų kiaulėmis, riziką.

Bendrovė teigė, kad šis žingsnis gali sumažinti susidūrimo su gyvūnais riziką net 95 procentais.

Ji taip pat nurodė savo mažesniems tiekimo laivams tame rajone sumažinti greitį iki 10 mazgų mėlynųjų banginių buveinėse.

Tarptautinis gyvūnų gerovės fondas (IFAW) pasveikino šį pranešimą ir pavadino jį „gera žinia ir mėlyniesiems banginiams, ir žmonėms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius