Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas Stambulo oro uostas sukėlė rūpesčių ir keleiviams, ir paštui

Balandžio 6 dieną Stambule atidaromas naujas oro uostas, bet dėl darbuotojų ir lėktuvų perkėlimo rūpesčių kilo į Stambulą keliaujantiems žmonėms, tai šiek tiek sutrikdė ir pašto darbą.
Naujasis Stambulo oro uostas
Naujasis Stambulo oro uostas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Turkish Airlines“ skrydžius iš Atatiurko oro uosto nutrauks balandžio 6 dieną, 2 valandą ryte vietos laiku. Tos pačios dienos popietę skrydžiai jau bus atnaujinti ir vykdomi iš naujo – Stambulo – oro uosto. Kompanija Atatiurko oro oro uoste vykdė apie 80 proc. visų skrydžių.

Tokios kraustynės, pavadintos „The Great Move“ (liet. Didysis kraustymasis) sukėlė šiokių tokių nepatogumų keleiviams, susiruošusiems kelionei į/iš/per Stambulą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Turkish Airlines“ lėktuvai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Turkish Airlines“ lėktuvai

Štai viena lietuvė, susiruošusi atostogauti Stambule 9–13 dienomis, gavo laišką, kad jos skrydžiai yra atšaukti, todėl ji turi pasirinkti kitą kelionės variantą.

„Mes siūlome jums skristi -7/+15 dienų, skaičiuojant nuo jūsų pirminės kelionės datos. Jeigu norite pakeisti bilietus ir skristi viena iš mūsų pasiūlytų dienų, praneškite mums kuo skubiau“, – buvo rašoma laiške.

Telefonu konsultantas jai patikslino, kad ji gali išskristi, tarkime, dieną iki oro uosto uždarymo, ir grįžti ne anksčiau kaip 11 dieną. Tokį variantą lietuvė ir pasirinko. Bilietų keitimas jai nieko nekainavo, tiesa, kelionė pailgėjo dviem dienomis, todėl išaugo ir kelionės kaštai. Tiesa, kompanija siūlė ir atiduoti visą už bilietus sumokėtą sumą, jeigu naujos pasiūlytos datos netinka.

„Turkish Airlines“ iš anksto pranešė, kad keleiviai, skrendantys per Stambulo oro uostą 5–20 dienomis, turėtų pasidomėti savo skrydžiu iš anksto, ir, jeigu prireiks, suderinti naują skrydžio datą su kompanijos konsultantais.

Šiokių tokių nepatogumų gali patirti ir siunčiantys ar gaunantys siuntas. Lietuvos paštas pranešė, kad artimiausiomis dienomis jos gali vėluoti.

„Informuojame, kad dėl Stambulo Atatiurko (Atatürk airport) oro uosto operacijų perkėlimo į Stambulo (Istanbul airport) oro uostą, balandžio 4 d.–balandžio 6 d. siuntos ir korespondencija į Turkiją gali vėluoti. Atsiprašome dėl galimų nepatogumų“, – pranešė Lietuvos paštas.

Stambulo oro uostas simboliškai inauguruotas buvo pernai spalį, kai Turkija šventė 95 metų respublikos įkūrimo jubiliejų. Šešis pakilimo ir tūpimo takus turintis oro uostas per metus, skaičiuojama, aptarnaus 150 mln. keleivių.

Dirbdamas visu pajėgumu, Stambulo oro uostas taps globalios aviacijos centru – jame dirbs 100 avialinijų, skrydžiai bus vykdomi į daugiau nei 300 vietų.

Į kitą oro uostą persikelianti „Turkish Airlines“ kraustymąsi vadina didžiausiu aviacijos istorijoje.

„Visa įranga, kurią perkelsime, užimtų apie 33 futbolo stadionus“, – sakė avialinijų vadovas İlker Aycı. Dėl tokio masinio judėjimo kompanijai ir teko atšaukti dalį skrydžių balandžio 5–20 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius