-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujos krantinės ir uosto gilinimas leis į Klaipėdos uostą pritraukti didžiuosius laivus

Naujai pastatytos krantinės ir pagilinta uosto akvatorija leis į Klaipėdos uostą pritraukti didžiuosius okeaninius konteinervežius, įsitikinęs uosto vadovas.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas

„Šiandien nebelieka kliūčių Klaipėdos uostui žengti į naują etapą ir tapti konteinerių skirstymo centru. Galėsime priimti ne tik vidutinius ar mažus laivus, bet ir didelius, kurių kroviniai bus paskirstyti po kitus Baltijos jūros uostus. Neabejojame, kad valstybės investicijos į šį objektą duos didžiulę grąžą“, – dienraščiui „Verslo žinios“ teigė Klaipėdos uosto vadovas Arvydas Vaitkus.

Anot jo, šiemet uoste pastatytos 90-96 krantinės ir birželio pradžioje oficialiai perduotos naudoti laivų krovos bendrovei „Klaipėdos Smeltė“. Daugiau kaip 0,5 kilometro naujų krantinių statybos vertė – beveik 84 mln. litų. Šiemet taip pat baigta gilinti „Klaipėdos Smeltės“ naudojamos 82-89 krantinės. Prie 82-96 krantinių pasiektas 14 metrų gylis ir nustatyta nauja leistina maksimali laivų grimzlė – 13,2 metro. Bendras 82-96 krantinių ilgis – 1,061 metro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius