Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naujosios Zelandijos pareigūnai dėl degalų stygiaus oro uoste atšaukia nebūtinus skrydžius

Naujosios Zelandijos pareigūnai antradienį atšaukė visus nebūtinus skrydžius dėl degalų stygiaus didžiausiame šalies Oklando oro uoste.
Velingtonas
Velingtonas / Kelioniuakademija.lt nuotr.

Praėjusią savaitę dėl avarijos magistraliniame vamzdyne, kuriuo tiekiami degalai į Oklando oro uostą, jau buvo atšaukta mažiausiai 70 vidaus ir tarptautinių skrydžių. Antradienį iš šio oro uosto neišskris 29 lėktuvai. Dar nemažai skrydžių buvo atidėti arba nukreipti į kitus oro uostus.

Ši problema iškilo itin neparankiu metu premjerui Billui Englishui – pačiame rinkimų kampanijos įkarštyje prieš šeštadienį vyksiantį nacionalinį balsavimą.

„Šią problemą vertiname labai rimtai, – žurnalistams sakė B.Englishas. – Nenorime, kad keleiviai dėl to patirtų nepatogumų.“

Įstatymų leidėjams ir visiems valstybės tarnautojams buvo liepta nevykti į nebūtinas keliones lėktuvais.

„Tai neturėtų būti labai sunku, – sakė premjeras. – Kalbame daugiausia apie savaitės laikotarpį. Jie gali dalyvauti susirinkimuose vaizdo ryšiu. Jie taip pat gali pagelbėti visuomenei atidėdami keliones, kurias galbūt planavo.“

Visgi nemanoma, kad tokie apribojimai smarkiai paveiks rinkimų kampaniją, nes dauguma kandidatų vykdo agitaciją savo rajonuose. B.Englishas nurodė, kad vėliau šią savaitę vyks į Oklandą savo kampanijos autobusu.

Tuo tarpu opozicijos lyderė Jacinda Ardern, kuri tikisi užimti B.Englisho vietą, sakė, kad vyriausybė jau prieš keletą metų buvo perspėta, kad ji yra pernelyg priklausoma nuo to produktotiekio.

„Esame akivaizdžiai pažeidžiami. Reikėjo atlikti darbų, kad užtikrintume, jog būtume atsparesni nei dabar“, – sakė ji žurnalistams.

Kompanija „Refining New Zealand“, kuriai priklauso minėtas vamzdynas, nurodė, kad jis nukentėjo per kasybos darbus, ir pažadėjo jį sutaisyti iki kito antradienio.

Visoms iš Oklando oro uosto skraidančioms oro linijoms buvo leista panaudoti tik 30 proc. įprastai joms skiriamo degalų kiekio. Oro linijoms pavyko suplanuoti savo lėktuvų degalų papildymą taip, kad daugumos skrydžių ši problema nepaveikė.

„Air New Zealand“ antradienį nurodė, kad ėmėsi neįprastų priemonių ir apribojo bilietų pardavimą bei laikinai nebepardavinėja bilietų į kai kuriuos tarptautinius reisus.

Oro linijos nurodė, kad trečiadienį planuoja atšaukti aštuonis tarptautinius skrydžius: penkis į Australiją, du į Fidžio salas ir vieną į Vietnamą. Pasak kompanijos atstovų, dėl to nukentės apie 3 tūkst. keleivių, o bendras paveiktų klientų skaičius padidės iki 6 tūkstančių.

Padėtį bando gelbėti Naujosios Zelandijos kariuomenė, kuri gabena degalų karinio jūrų laivyno tanklaiviu bei kariniais sunkvežimiais.

Minėtu vamzdžiu taip pat tiekiamas benzinas ir dyzelinas, tačiau labiausiai dėl gedimo nukentėjo oro linijos. Kai kuriose Oklando degalinėse baigėsi aukščiausios kokybės benzinas, tačiau jos vis dar turi įprasto benzino, naudojamo daugelio automobilių, atsargų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius