Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringoje diskutuojama dėl ribojimų taksi paslaugų teikėjams

2018 metų vasarą, kilus gyventojų ir poilsiautojų nepasitenkinimui dėl naktimis triukšmą keliančių vadinamųjų „tuktukų“ – motorinių transporto priemonių – Neringos valdžia svarsto galimybę ateityje taksi paslaugas leisti teikti tik elektra varomomis transporto priemonėmis. Taip siekiama mažinti triukšmą ir aplinkos taršą.
Neringoje nuo šio sezono poilsiautojus vėžins tuktukai.
Neringoje vėža tuktukai / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Neringa Taksi

Vieni vežėjai tuo džiaugiasi, kiti – piktinasi ir sako, kad priėmus tokį sprendimą, į Kuršių neriją neturėtų įvažiuoti nė viena transporto priemonė su vidaus degimo varikliu.

Pirmieji „tuktukai“ Nidoje pasirodė prieš trejus metus ir greitai išpopuliarėjo. Juos pamėgo ir kurorto gyventojai, ir poilsiautojai.

Naktimis iš pasilinksminimo vietų klegančius keleivius vežantys motoriniai „tuktukai“ sukėlė poilsiautojų ir gyventojų nepasitenkinimą.

Reaguodami į žmonių skundus, liepą vietos politikai su vežėjais sutarė, kad naktimis keleivius vežios tik keturi motoriniai „tuktukai“,o dieną – visi.

Eksperimentas pasiteisino – skundų sulaukta gerokai mažiau, tačiau vežėjai, teigdami, kad patiria nuostolių jo tęsti nebesutinka.

Neringos savivaldybės taryba žada dar 2018 metais apsispręsti, ar Nidoje pavežėjimo paslaugas galės teikti tik elektra varomos transporto priemonėms. Apribojimas galiotų ir „tuktukams“, ir automobiliams.

Neringos valdžia, apie dotacijas vežėjams, kol kas sako nesvarsčiusi, tačiau turi ir alternatyvų pasiūlymą – leisti vežti keleivius ir mažiau taršiems automobiliams, turintiems euro šeši standarto variklius.

Vežėjai, nepritariantys galimiems pakeitimams atkerta, kad tuomet į Neringą neturėtų įvažiuoti nė vienas automobilis su vidaus degimo varikliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius