-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuodingas Delio oras į nuošales išstums milijonus automobilių

Milijonai smoge skendinčios Indijos sostinės Delio gyventojų nuo ateinančių metų bus priversti persėsti į viešąjį transportą, miesto valdžiai ėmusis kovoti su milžiniška tarša, rašo naujienų svetainė cnn.com.
Delio gatvė
Delio gatvė / „Scanpix“/AP nuotr.

Nauji automobilių eismą ribojantys draudimai Delyje įsigalios jau šį penktadienį.

Laikinos priemonės kovojant su oro tarša numato, kad privačios transporto priemonės Delio gatvėmis sausio 1 – 15 dienomis galės važinėti tik kas antrą dieną.

Nauji automobilių eismą ribojantys draudimai Delyje įsigalios jau šį penktadienį.

„Žinome, kad tie, kurie bus priversti palikti automobilius namuose, susidurs su sunkumais. Tačiau tai vardan visų jūsų ir jūsų vaikų. Mes visi čiaudime“, – teigė vyriausiasis Delio miesto ministras Arvindas Kejriwalas.

2014 m. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenys iš 1600 miestų visame pasaulyje atskleidė, kad Indijos sostinė turi didžiausią kietųjų mikrodalelių koncentraciją ore.

Šios dalelės yra itin mažos, ir patekusios į plaučius gali sukelti chroniškas ligas. Mokslininkai teigia, kad labiausiai prie daugiau negu 20 mln. gyventojų turinčio Delio taršos prisideda anglimis kūrenamos elektrinės, transporto priemonės, statybų dulkės bei maistui gatvėse gaminti naudojamas kuras.

Ypač smarkiai taršos lygį augina pastaruoju metu didėjantis privačių automobilių kiekis, kurių šiandien yra beveik 9 mln.

Žiemą taršos lygis Delyje išauga ypač smarkiai, o kai kurie ekspertai gyvenimo sąlygas šiame didmiestyje net įvardijo kaip „gyvenimą dujų kameroje“.

Tačiau nepaisant to, ne visi Indijos sostinės gyventojai patenkinti sprendimu riboti automobilių eismą ir net grasina, kad jeigu draudimas bus pratęstas ir po sausio 15 d., jie paprasčiausiai įsigis antrą automobilį.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius