Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Oro navigacija“: mažėja skrydžių per Lietuvą į Kiniją

Dėl korona viruso kai kurioms Europos oro bendrovėms nutraukiant skrydžius į Kiniją, vasarį gali toliau mažėti skrydžių per Lietuvą į šią Azijos šalį, skelbia skrydžių valdymo bendrovė „Oro navigacija“.
Oro uoste
Oro uoste / 123rf.com nuotr.

„Kinija patenka į populiariausių šalių, į kurias per Lietuvą skrendama tranzitu, penketuką, todėl tikėtina, kad vasarį aptarnausime mažiau tranzitinių skrydžių nei tikėjomės“, – pranešime sakė „Oro navigacijos“ generalinis direktorius Mindaugas Gustys.

Jau sausį skrydžių į Kiniją per Lietuvą sumažėjo – jų aptarnauta 640, arba 6 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu metu.

Sausio pabaigoje skrydžius į Kiniją nutraukė Didžiosios Britanijos „British Airways“, Vokietijos „Lufthansa“, Prancūzijos „Air France“, Austrijos „Austrian Airlines“, Šveicarijos „Swiss Airlines“, o vasario pradžioje – Nyderlandų „KLM Royal Dutch Airlines“.

Be to, JAV bendrovė UPS paskelbė atšaukianti 22 skrydžius į šią šalį. Koreguoti skrydžių tvarkaraštį į Kiniją planuoja ir „Lufthansa Cargo“.

Sausį Lietuvos oro erdvėje aptarnauta iš viso 19,3 tūkst. skrydžių – 1,8 proc. daugiau nei pernai, tranzitinių skrydžių, kurie sudaro tris ketvirtadalius aptarnaujamų skrydžių, buvo 14,5 tūkst. – 1,6 proc. daugiau.

Daugiausia buvo skrendama į Rusiją (3,7 tūkst. skrydžių, 8 proc. daugiau), į Vokietiją (2,4 tūkst., 4,7 proc. mažiau), į Latviją – 943 (2,7 proc. mažiau) ir Suomiją – 798 (1,4 proc. daugiau).

Daugiausia skrydžių sausį aptarnauta Vilniaus oro uoste – 3,6 tūkst. (1,9 proc. daugiau), Kauno – 780 (0,8 proc. daugiau), Palangos – 340 (17,7 proc. daugiau), Šiauliuose – 281 skrydis (10,2 proc. mažiau).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius