Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 17

„Oro navigacijos“ vadovas: apie galimybes dirbti Lenkijos oro erdvėje, oro balionus Vilniuje bei skrydžių vadovų uždarbį

Neseniai akcine bendrove iš valstybinės įmonės tapusiai „Oro navigacijai“ praėję metai žadėjo būti geri, tačiau karas Ukrainoje perbraižė ne tik lėktuvų maršrutus, bet ir veiklos rezultatų prognozę. Vis dėlto nuo skrydžių priklausomos įmonės vadovas Saulius Batavičius pasakoja, kad ateityje būdų uždirbti bus ir daugiau – pajamų galėtų atnešti Lenkijos oro erdvės valdymas ir konsultacinės paslaugos.
Saulius Batavičius
Saulius Batavičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Buvusios valstybinės įmonės „Oro navigacija“ , šviežiai tapusios akcine bendrove, vadovas Saulius Batavičius interviu 15min sakė, kad ji šiuo metu yra iš esmės priklausoma nuo aviacijos kompanijų ir reguliuojančių institucijų malonės.

2022 metai greičiausiai būtų buvę nuostolingi, kadangi po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą aviacijos bendrovėms perbraižius savo maršrutus, per Lietuvą skrido mažiau lėktuvų. Finansinius rezultatus išgelbėjo Europos Komisija, Lietuvai ir kitoms dėl sankcijų labiausiai nukentėjusioms šalims leidusi padidinti įkainius.

Vis dėlto netolimoje ateityje „Oro navigacija“ galėtų bendrovėms padėti „tiesinti“ savo maršrutus ir siūlyti skristi per Lietuvą ir taip užsidirbti papildomų pajamų, sako S.Batavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius