Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paskelbti „Rail Baltica“ infrastruktūros elementų eskizai

Baltijos šalių europinės vežės geležinkelio „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimą koordinuojanti bendra jų įmonė „RB Rail“ pristatė pirmuosius geležinkelio infrastruktūros elementų eskizus.
Kauno geležinkelio stotis
Kauno geležinkelio stotis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tai – būsimų regioninių geležinkelio stočių, viadukų ir tunelių pėstiesiems, triukšmo barjerų, perėjų gyvūnams, pylimų ir iškasų eskizai.

Pranešime pažymima, jog „Rail Baltica“ infrastruktūros objektų vizualizavimas yra dalis didesnio projekto, kurį „RB Rail“ įgyvendina kartu su Italijos architektūros ir dizaino įmone „3TI Progetti“.

Italų specialistai sukūrė visų pagrindinių „Rail Baltica“ infrastruktūros elementų – architektūrinių ir natūralių – eskizus, kuriais galima būtų vadovautis rengiant jų projektus. Buvo įvertinti specifiniai poreikiai įvairių grupių keleivių, įskaitant fiziškai neįgalių asmenų, tėvų su mažamečiais vaikais, pagyvenusių žmonių.

„Rail Baltica“ integruos Baltijos šalis į Europos geležinkelių tinklą. Vykdant projektą, nuo Talino iki Lietuvos sienos su Lenkija bus nutiestas greitasis geležinkelis. Geležinkelis bus 870 kilometrų ilgio, „Rail Baltica“ projekto Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje sąmata vertinama maždaug 5,8 mlrd. eurų.

Šiuo metu vyksta pagrindinės „Rail Baltica“ linijos projektavimas, geležinkelis turėtų pradėti veikti 2026 metais.

Projekto įgyvendinimas atidžiai prižiūrimas Europos Komisijos, taip pat Lietuvos, Latvijos ir Estijos nacionalinės valdžios institucijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius