-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarį prasidės automobilių kelio Smiltynė–Nida remontas, tam skirta 4,5 mln. eurų

Lietuvos automobilių kelių direkcija tęsia blogiausios būklės šalies kelių atnaujinimą. Įmonė skelbia pasirašiusi sutartį dėl beveik 10 km ilgio automobilių kelio Smiltynė–Nida remonto darbų atlikimo. Planuojama, kad kelio atnaujinimo darbai viename unikaliausių šalies regionų prasidės jau šį pavasarį bei bus baigti iki lapkričio mėn, rašoma Lietuvos automobilių kelių direkcijos pranešime spaudai.
Smiltynės perkėla
Smiltynės perkėla / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Šią dešimties kilometrų kelio Smiltynė atkarpą remontuos UAB „YIT Lietuva“, sutarties vertė – 4 475 790 mln. Eur su PVM.

„Kuršių nerija yra viena gražiausių mūsų šalies vietų, tačiau per ją einantis kelias atskiruose ruožuose labai prastos būklės, tą pabrėžia tiek vietiniai, tiek atostogauti čia važiuojantys poilsiautojai bei užsienio turistai. Džiaugiuosi, kad šiemet sutvarkysime ne tik dešimtmečius apleistą Neringos dviračių taką, bet ir pradėsime beveik 10 km kelio atkarpos rekonstrukciją, netrukus leisiančią keliauti saugiau ir patogiau“, – teigia susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Suplanuota atnaujinti kelio atkarpą nuo Alksnynės iki Juodkrantės (8,9 km –18,9 km), kuri susijungia su jau sutvarkytu kelio ruožu. Šioje kelio atkarpoje asfalto danga yra nelygi, susidėvėjusi, su pažaidomis ir defektais. Remonto metu šiame kelyje numatyta pakeisti visus asfalto sluoksnius, įrengti naują dangą bei sutvarkyti kitą kelio infrastruktūrą.

„Pernai rekonstravome ir atidarėme 13,5 km siekiančią pėsčiųjų ir dviračių tako nuo Smiltynės iki Juodkrantės dalį, o jau netrukus darbai bus pradėti ir likusioje tako dalyje. Vis dėlto, šiame regione turime pasirūpinti ne tik darnaus judumo infrastruktūra, tačiau ir patogiomis bei saugiomis vairuotojų kelionėmis. Neringos gyventojai ar jos svečiai ilgą laiką laukė, kol šis automobilių kelias bus sutvarkytas, šį poreikį patvirtina ir paties kelio būklė“, – sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

Kelias Smiltynė­–Nida yra įtrauktas į Kelių direkcijos sudarytą reikalingų remontuoti krašto kelių sąrašą. Šis sąrašas yra sudaromas remiantis atskira metodika, kurios vienas svarbiausių kriterijų yra dangos būklės indeksas (DBI) ir jo pokyčiai. Kelių direkcija, pasitelkdama modernią lazerinę įrangą, kasmet tiria valstybinės reikšmės kelių dangą ir jos būklę. Pagal surinktus duomenis ir atliktus dangos būklės indekso skaičiavimus, parenkama statybos rūšis ir kelių ruožai, kurie bus tvarkomi pirmiausia.

Praėjusio amžiaus septintame–aštuntame dešimtmetyje nutiestas kelias Smiltynė–Nida yra svarbiausias ir vienintelis Neringos savivaldybėje krašto kelias, jungiantis jai priklausančias gyvenvietes. Vasarą, kai turizmo sezonas yra pats intensyviausias, per parą keliu pravažiuoja apie 3 tūkst. automobilių. 2014 m. buvo rekonstruotas šio kelio ruožas tarp Nidos bei Pervalkos (35,90 km–45,53 km). 2016 m. paprastasis kelio dangos remontas buvo atliktas atkarpoje nuo 6,97 iki 8,97 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius