-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pažangiausių transporto verslo idėjų autoriams – galimybė susikurti darbo vietą ne tik Lietuvoje

Lietuvoje pirmą kartą organizuojamos kūrybinės verslo dirbtuvės – hakatonas „Hack4Linava“, kurių metu geriausias inovacijų idėjas transporto sektoriui pasiūliusios komandos laimės ne tik piniginius prizus, rašoma pranešime spaudai.
Idėja
Idėja / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Transportas

Jų autoriai galės prisidėti jas įgyvendinant, užmegzti ryšius su tarptautine verslo bendruomene, susikurti sau darbo vietą ar net verslą pradėti. Per tris dienas dalyvių parengtus pasiūlymus vertins tarptautinė ekspertų komisija – svečiai iš užsienio ir žinomi Lietuvos verslo atstovai.

Tokios galimybės atsiveria gegužės 27-29 d. Vilniuje, Mokslinės informacijos ir komunikacijos centre (Saulėtekio al. 5) vyksiančiose kūrybinėse dirbtuvėse, kurias organizuoja Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija ir Tarptautinė transporto sąjunga (angl. International Road Transport Union, IRU).

Kūrybinėse dirbtuvėse pranešimą skaitysiantis verslininkas ir investuotojas Ilja Laurs kviečia pasiūlyti tokias idėjas, kurios galėtų padėti tvirtus pamatus karjeroje, kuriant verslą ar populiarinant jau sukurtą produktą už Lietuvos ribų.

„Tikiu, kad renginys, kuriame pristatomos transporto inovacijos, keičiamasi idėjomis ir ieškoma geriausių sprendimų, šalies verslininkams ar pradedantiems žengti verslo keliu padės šviežiomis akimis pažvelgti į pervežimų ir logistikos verslą. Papildoma šių kūrybinių dirbtuvių pridėtinė vertė – čia mezgasi kontaktai, pamatomos galimybės, kaip spręsti kylančius iššūkius pasitelkiant inovacijas ir moderniausius sprendimus“, – sako I.Laurs.

Tad šio renginio organizatoriai jau dabar kviečia registruotis į hakatoną, įvairių sričių profesionalus, startuolių ir inovatyvių įmonių atstovus.

Asociacijos „Linava“ generalinio sekretoriaus Zenono Buivydo teigimu, iš užsiregistravusių dalyvių bus suformuotos kūrybinės komandos, iš kurių kiekviena turės per tris dienas paruošti ir pateikti originalius pasiūlymus transporto verslo konkurencingumui didinti.

„Tarptautinė vertinimo komisija laukia originalių pasiūlymų, kaip stiprinti transporto sektoriaus konkurencingumą Lietuvoje ir už jos ribų, kaip įsitvirtinti naujose rinkose, kokias technologijas ir inovacijas pritaikyti šiems tikslams pasiekti. Taip pat laukiama netradicinių verslo idėjų, kurios padėtų spręsti transporto sektoriui kylančius iššūkius, susijusius su tolimųjų reisų vairuotojų pritraukimu, kelionės leidimų skaimenizavimu, logistikos procesų optimizavimu“, – sako Z.Buivydas.

Asociacijos inovacijų ir transporto politikos sekretorius Andrius Burba tvirtina, kad geriausių kūrybinių idėjų autoriai, laimėję piniginius prizus, galės prisidėti jas realizuojant, susikurti sau darbo vietą, užmegzti ryšius tarptautinėje verslo bendruomenėje. „Pirmosios vietos laimėtojams atiteks 3000 eurų, antrosios – 2000, o trečiosios – 1000 eurų piniginiai prizai. Visgi svarbiausia yra tai, kad geriausių idėjų autoriai galės jas paversti realybe. Pavyzdžiui, jei laimės studentų pasiūlytos idėjos, jie galės susikurti sau darbo vietą ir turėti puikų startą karjeroje transporto sektoriuje. Jei geriausiais bus pripažinti verslo, pavyzdžiui, startuolių, projektai, jie turės galimybę užmegzti ryšių tarptautinėje bendruomenėje, išplėsti verslą, susirasti naujų partnerių ir galbūt tapti dar vienu vienaragiu Lietuvoje“, – sako A.Burba.

Renginyje dalyvaus ir kūrybines dirbtuves moderuos žinomi Lietuvos ir užsienio verslo atstovai, ekonomistai, finansų ir kitų sričių ekspertai – Tarptautinės kelių transporto sąjungos (IRU) generalinis sekretorius Umberto De Preto, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, Transporto inovacijų asociacijos valdybos pirmininkas Jurgis Adomavičius, Lietuvos nacionalinės ekspeditorių ir logistų asociacijos „Lineka“ prezidentas Edmundas Daukantas ir daugelis kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius