-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai Lietuvos traukiniais keliavo beveik 5 milijonai keleivių

2013 metais Lietuvos geležinkeliais pervežta apie 4,87 mln. keleivių, arba 1 proc. daugiau nei 2012-aisiais. Vietinio susisiekimo traukiniais vežta 3,8 mln., tarptautiniais – 520 tūkst., tranzitiniais – 543 tūkst. keleivių.
Dviaukštis traukinys
Dviaukštis traukinys / „Lietuvos geležinkelių“ nuotr.

Populiariausi maršrutai 2013-aisiais buvo Naujoji Vilnia–Vilnius–Kaunas–Vilnius–Naujoji Vilnia ir Vilnius–Klaipėda–Vilnius. Jais atitinkamai pervežta apie 1,2 mln. ir 500 tūkst. keleivių, praneša "Lietuvos geležinkeliai".

Toliau auga keliaujančiųjų tarp Vilniaus ir Minsko skaičius. 2013 metais šiuo maršrutu vyko 350 tūkst. keleivių, arba 31 proc. daugiau nei 2012-aisiais. Jau 7 mėnesius tarp dviejų sostinių važinėja ne tik baltarusiški, bet ir „Lietuvos geležinkeliai“ traukiniai.

Šiemet keleiviams pasiūlytas naujas maršrutas Vilnius–Šiauliai–Vilnius. Keleiviai tarp šių dviejų miestų vežami nauju 140 sėdimų vietų dyzeliniu traukiniu.

Šiemet laukiama ir dviejų naujų modernių dviaukščių elektrinių traukinių. Planuojama, kad maršrutu Naujoji Vilnia–Vilnius–Kaunas–Vilnius–Naujoji Vilnia kursuos tik tokie traukiniai.

Metų viduryje bus pristatyta keleivių ypač laukiama bilietų užsakymo internetu sistema. Ją įdiegus atsiras galimybė ne tik bilietą įsigyti internetu, bet ir pasinaudoti lojalumo kortelių teikiamomis nuolaidomis traukiniuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius