-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pigesnių skrydžių ir didesnio saugumo kaina – vienas lakūnas lėktuve

Lėktuvai tik su vienu lakūnu labai greitai gali tapti tikrove, o tai, anot ekspertų, sumažintų ne tik skrydžių kainą, bet ir nelaimingų atsitikimų tikimybę, rašo dienraštis „The Times“. Tokią aviacijos viziją palaiko ES, o ją paversti realybe siekia kelios dešimtys įmonių.
Lakūnai
Lakūnai / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Lėktuvas Aviacija

Šiuo metu lėktuvų gamintojai plėtoja projektą, kuris suteiktų techninę galimybę komercinius skrydžius vykdyti tik esant vienam pilotui.

35 įmonių ir tyrėjų grupių iš visos Europos konsorciumas plėtoja automatinę technologiją, kuri turėtų sumažinti skrydžio priklausomybę nuo įgulos narių.

Projektas „ACROSS“, kurį tikimąsi užbaigti per ateinančius pusę metų, nori sukurti technologiją, leisiančią pereiti prie lėktuvo valdymo autopilotu esant blogam orui ar susiklosčius nepaprastosioms situacijoms, kurių metu padidėja avarijos tikimybė.

Lakūnų profesinės sąjungos tikina, kad šis projektas yra pirmasis žingsnis link bepiločių komercinių skrydžių lėktuvų, nepaisant neigiamos visuomenės nuomonės šiuo klausimu.

Britanijos lakūnų asociacija perspėjo apie riziką, susijusią tiek su programišių įsilaužimu, tiek su kompiuterinės sistemos darbo sutrikdymais.

Be to, priduriama, kad papildomų įgulos narių buvimas lėktuve kartais gali padidinti saugumo lygį esant nepaprastosioms situacijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius