Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Piko metu geležinkeliu dardėti į Klaipėdą bus gerokai brangiau: kai kurie bilietai brangsta net 8 eurais

„Lietuvos geležinkeliai“ (LG) džiaugsmingai pranešė, kad pigs traukinio bilietai į Klaipėdą ne piko metu, tačiau pamiršo pabrėžti, kad piko metu keliauti traukiniu bus gerokai brangiau.
Vagono vidus
Vagono vidus / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

LG žiniasklaidai paskelbė, kad keičiasi bilietų kainos maršrutais Vilnius–Klaipėda ir Vilnius–Šiauliai bei atgal. Kainodarą keisti esą verčia didelis traukinių užimtumas.

„Maršrutų Vilnius–Klaipėda ir Vilnius–Šiauliai traukiniai savaitgaliais važiuoja pilni, darbo dienomis jų užimtumas tam tikru metu taip pat siekia 100 proc.“, – pranešime cituojamas LG generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Nors ne piko metu įmonė pasiūlys keliauti pigiau, piko metu kai kurių bilietų kaina smarkiai išaugs.

Pavyzdžiui, antros klasės bilietai traukiniu Vilnius–Klaipėda ne piko metu kainuos 14,5 euro (dabar nuo 14,5 iki 16 eurų), tačiau norintiems važiuoti piko metu teks susimokėti jau 17,4 euro.

Antros klasės bilietų kaina traukinyje Vilnius–Šiauliai sieks 9,7 euro (dabar nuo 9,7 iki 11 eurų), tačiau piko metu teks susimokėti jau 11,6 euro.

1 klasė brangesnė ir piko, ir ne piko metu

Dar labiau kils pirmos klasės kainos keliaujant piko metu. 1 klasės vietų kaina piko traukiniuose Vilnius–Klaipėda sieks 25 eurus (dabar nuo 17 iki 19 eurų). Bilietai piko traukiniuose Vilnius–Šiauliai 1-ąja klase kainuos 19 eurų (dabar nuo 12 iki 13 eurų).

Bilietai maršrutu Vilnius–Klaipėda ne piko metu kainuos 22,1 euro (dabar nuo 17 iki 19 eurų), Vilnius–Šiauliai ne piko metu – 17,1 euro (dabar nuo 12 iki 13 eurų).

Didesnė nuolaida perkantiems internetu

Šiuo metu maršrutų Vilnius–Klaipėda ir Vilnius–Šiauliai traukiniai skirstomi į ekspreso ir greituosius. Nuo liepos tokios klasifikacijos nebeliks – jie bus skirstomi į piko ir ne piko traukinius.

Pasak Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus, kainos piko ir ne piko traukiniuose skirsis priklausomai nuo maršruto, tačiau renkantis ne piko traukinį bus galima keliauti iki 12 proc. pigiau nei iki šiol.

Nuo liepos 1 d. visiems, perkantiems maršruto Vilnius–Klaipėda–Vilnius bilietus internetu, likus ne mažiau kaip 3 dienoms iki kelionės, bus taikoma 15 proc. nuolaida. Ji, kaip ir anksčiau, bus sumuojama su kitomis „Lietuvos geležinkelių“ taikomomis nuolaidomis bilietams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius