Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kasinėjimų gatvės dangos ir aplinkos nesutvarkiusioms Kauno įmonėms – baudos nuo 100 iki 2 tūkst. litų

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui (VTS) patikrinus kelias dešimtis miesto gatvėse vykdomų kasinėjimo vietų, už nekokybiškai ir netinkamai vykdomus darbus išrašyta jau 12 baudų. Jeigu danga nėra pilnai atstatyta, aplinka nesutvarkyta, už tai atsakingiems asmenis gresia administracinė atsakomybė ir bauda nuo 100 iki 2000 Lt.
Kasinėjimo darbai Kauno gatvėse
Kasinėjimo darbai Kauno gatvėse / Kaunas.lt nuotr.

Per keletą dienų Viešosios tvarkos specialistai patikrino 41 kasinėjimų vietą. Į skyrių pateikti kasinėjimų leidimus buvo pakviesti 26 asmenys, dar 12 jau nubausti.

„Bus baudžiama ne tik už savavališką kasinėjimą, tačiau ir už netvarkingą, neaptvertą, be atitinkamų įspėjamųjų ženklų esančią darbų teritoriją. Jau fiksuojame pažeidėjus, kurie nusižengia antrą ar trečią kartą. Jiems baudos automatiškai didėja ir mes nepaliksime jų ramybėje, kol nesutvarkys kasinėjimų zonos“, – kaunas.lt tvirtino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius.

Didžiausia problema – avariniai kasinėjimai

„Su Viešosios tvarkos specialistais informacija keičiamės kiekvieną savaitę. Jiems pateikiame duomenis apie neteisėtus kasinėjimus, nesutvarkytas kasinėjimų vietas, neužbaigtus ar uždelstus darbus. Nesvarbu, ar tai būtų planiniai ar avariniai kasinėjimai.

Didžiausias problemas kelia avarinius kasinėjimus atliekančios bendrovės. Pagal taisykles avarinis gedimas turi būti pašalinamas per 5 dienas. Tai reiškia, jog turi būti likviduojama pati problema ir pilnai sutvarkoma kasinėjimų aplinka, ir jeigu reikia – atstatomas dangos pagrindas, pati danga, išvežamos šiukšlės. Miesto vaizdą darkantys ir darbų iki galo nesugebantys užbaigti darbų rangovai neišvengs atsakomybės“, – tvirtino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Nesutvarko kelio dangos

Pasak A.Pakalniškio, prasčiausia situacija susijusi su kelio dangos atstatymu po kasinėjimo darbų. Dažniausiai atlikę kasimo darbus rangovai užpila duobes skalda ir jas palieka neribotam laikui. Tokiu būdu esant liūtims vanduo tiesiog išplauna gruntą po asfaltu aplink paliktos duobės kraštus ir vėliau toje vietoje vėl neišvengiamai atsiranda įgriuvos.

Pagal taisykles baigus avarinius darbus per 5 darbo dienas Miesto tvarkymo skyriui turi būti pateikta nepriklausomos akredituotos laboratorijos išduotą grunto ir pagrindų sutankinimo tyrimų pažyma, patvirtinanti, kad gruntas ir pagrindai sutankinti tinkamai bei išduotas leidimas, kuriame yra statinio statybos techninio prižiūrėtojo (išskyrus I grupės nesudėtingą statinį) ir seniūnijos atstovo rašytinis patvirtinimas, kad darbai atlikti tinkamai ir laiku, ir rinkliavos mokėjimą patvirtinantys dokumentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius