-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzijoje dėl elektros tinklų gedimų traukiniuose buvo įstrigę tūkstančiai žmonių

Prancūzijos pietvakariuose tūkstančiai keleivių naktį į pirmadienį buvo įstrigę greituosiuose traukiniuose TGV, sustojusiuose dėl problemų su elektros tiekimu, o kai kurie žmonės skundėsi pristigę vandens, maisto ir gryno oro.
Kelionė traukiniu
Kelionė traukiniu / 123rf.com nuotr.

Susierzinę keleiviai savo bėdomis dalijosi socialiniuose tinkluose: skelbė ant grindų miegančių vaikų nuotraukas ir pasakojo, kaip sunku buvo net 20 valandų dėvėti apsaugines kaukes.

Keli žmonės buvo evakuoti dėl medicininių priežasčių, pirmadienį informavo transliuotojas „France-Info“.

Nacionalinė geležinkelių bendrovė SNCF pranešė, jog sekmadienio popietę sistemą užklupo įvairios problemos, įskaitant „rimtą elektros tiekimo gedimą“, kuriam pataisyti prireikė daug pastangų.

Mažiausiai trys traukiniai, jungiantys Bordo su Dakso, Handajaus ir Tarbo miestais, regis, buvo įstrigę ant bėgių iki nakties, o tai savo ruožtu paveikė ir kius reisus.

Kai kurie keleiviai vėlų pirmadienio rytą tebebuvo buvo įstrigę traukiniuose.

Susisiekimas tikriausiai nebus atnaujintas iki antradienio ryto, televizijai BFM sakė susisiekimo viceministras Jeanas-Baptiste'as Djebbari.

SNCF kompensuos visiems keleiviams tris kartus didesnę sumą nei kainavo jų bilietai ir išdalys vandens, maisto ir 4 tūkst. kaukių, patikino J.-B. Djebbari. Anot jo, buvo apgadinti aukštos įtampos kontaktiniai laidai virš 60 km ilgio bėgių atkarpos.

Problemos prasidėjo milijonams prancūzų ruošiantis šią savaitę sugrįžti į darbą ir mokyklas; daugelis iš jų sekmadienį sugrįžo traukiniais po rugpjūčio atostogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius