-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos padangėje – streiko lemtas chaosas, dėl kurio kenčia ir lietuviai

Lėktuvų keleiviai, norintys patekti į ir iš Prancūzijos, pastarosiomis dienomis pateko į streiko sąlygoto chaoso epicentrą. Prancūzijos oro eismo kontrolės centrų profsąjungos dviejų dienų streiką pradėjo sekmadienį, kovo 20 d. Nuo jo jau nukentėjo ir Lietuvos keliautojai.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123rf.com nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus tarptautinio oro uosto interneto svetainėje, streikas privertė atšaukti pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ skrydžius į ir iš Paryžiaus Buvė oro uostą.

„Keleiviams, kurie keliauja iš Vilniaus į Paryžiaus Bovė oro uostą ar atgaliniu maršrutu, jaučiama streiko įtaka – kovo 20-21 d. atšaukti „Ryanair“ skrydžiai FR7433/7434.

Keleiviai bilietus pasikeisti gali internetu arba atvykę į Vilniaus ar Buvė oro uostus. Daugiau informacijos žinosime tuomet, kai ją paskelbs pačios oro linijos“, – 15min nurodė Lietuvos oro uostų komunikacijos vadybininkė Indrė Baltrušaitienė. 

Kaip rašo aviacijos naujienų svetainė aerotime.aero, pirmadienį, antrąją streiko dieną, Paryžiaus Orli oro uoste atšaukta apie 33 proc. skrydžių. Panaši situacija susiklostė ir Marselio oro uoste.

Oro bendrovės „easyJet“ atstovas patvirtino, kad sekmadienį dėl streiko buvo atšaukti 82 skrydžiai.

Viena iš aršiausių kovotojų prieš streiką, kuriuo profsąjungos siekia atkreipti dėmesį į būtinybę atnaujinti aviacijos sektoriaus technologinę bazę, tapo minėtoji „Ryanair“.

Ji paragino keleivius pasirašyti peticijoje „Keep Europe’s Skies Open“, kuria raginama Europos Komisiją ir Europos Parlamentą imtis veiksmų, užtikrinančių nenutrūkstamą oro eismą Europoje minėtojo streiko metu.

„Kovo 21 d., buvome priversti atšaukti arba atidėti dalį skrydžių dėl Prancūzijos oro eismo kontrolės sąjungos streiko, kuris yra jau 42 streikas nuo 2009 m. Visi mūsų klientai, kurių skrydžiai yra atšaukti arba atidėti, yra informuoti elektroniniu paštu ar sms žinutėmis apie galimybes susigrąžinti pinigus arba pasikeisti skrydžių bilietus“, – teigė „Ryanair“ atstovas Robinas Kielas.

„Ryanair“ surinkus 1 mln. parašų, peticija bus pateikta EK ir EP.

„Ryanair“ siūlomoje peticijoje raginama panaikinti Prancūzijos oro eismo kontrolės sąjungų teisę streikuoti, kaip šiuo metu tai yra draudžiama Europos policijai ir kariuomenei, bet nedrausti oro eismo kontrolės darbuotojams jungtis į sąjungas ir reikšti reikalavimus tarpininkavimo arba arbitracijos būdais, kurie neapima streiko ar Europos oro eismo uždarymo.

Be to, įmonė siekia, kad būtų suteikta teisė kitoms Europos oro eismo kontrolės sąjungoms reguliuoti eismą Prancūzijos oro erdvėje streikų metu.

„Ryanair“ surinkus 1 mln. parašų, peticija bus pateikta EK ir EP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius