Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš penktadienio streiką ES prašo „Ryanair“ gerbti savo darbuotojų teises

Briuselis trečiadienį perspėjo „Ryanair“ gerbti Europos Sąjungos (ES) įstatymuose numatytas darbuotojų teises, Airijos pigių skrydžių bendrovei ruošiantis dar vienam įgulos narių streikui.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Streikas Ryanair

Įmonės vadovas Michaelas O'Leary trečiadienį Briuselyje susitiko su ES pareigūnais. Po diskusijų ES socialinių reikalų komisarė Marianne Thyssen stojo į įgulos narių pusę bei teigė, kad „Ryanair“ darbuotojai turėtų būti samdomi pagal įstatymus tos šalies, kurioje dirba.

Vienas iš pagrindinių darbuotojų skundų, dėl kurių darbuotojai rengia protestus, yra tai, kad „Ryanair“ visų savo įgulų narių darbo sutartis sudarinėja pagal Airijos įstatymus. Anot darbuotojų, tokia praktika atima prieigą prie valstybės išmokų savo šalyse.

„Pagarba ES įstatymams nėra kažkas, dėl ko darbuotojai turėtų derėtis, tai taip pat nėra norma, kurią kiekvienoje šalyje būtų galima taikyti skirtingai. Aš šiandien tai labai aiškiai pasakiau ponui O'Leary“, – sakė M.Thyssen.

„Vidinė rinka nėra džiunglės. Ji turi aiškias taisykles, apibrėžiančias darbo judėjimą bei darbuotojų apsaugą. Tai nėra akademinis ginčas, jo esmė yra konkrečios darbuotojų socialinės teisės“, – pridūrė komisarė iš Belgijos.

Šį penktadienį „Ryanair“ įgulų nariai Belgijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Portugalijoje ir Ispanijoje planuoja surengti 24 valandų trukmės streiką.

Tačiau „Ryanair“ trečiadienį pranešė, kad dėl penktadienį planuojamo įgulos narių streiko visoje Europoje atšauks ne 190 skrydžių, kaip planuota anksčiau, o 150.

Didžioji dauguma iš penktadienį suplanuotų 2,4 tūkst. skrydžių „šių bereikalingų streikų nebus paveikti bei vyks kaip įprasta“, pranešime pridūrė bendrovė.

Airijos oro bendrovės darbuotojai taip pat siekia išsikovoti didesnius atlyginimus bei geresnes darbo sąlygas. Dėl šios priežasties „Ryanair“ pilotai ir įgulų nariai visoje Europoje rugpjūtį surengė koordinuotą 24 valandų streiką.

O streikai liepą sutrikdė 600 skrydžių Belgijoje, Airijoje, Italijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje bei paveikė 100 tūkst. keliautojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius