Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Privatiems vežėjams – naujas konkursas vežioti keleivius Vilniuje

Įmonė „Vilniaus viešasis transportas“ iki liepos pabaigos planuoja paskelbti naują konkursą, skirtą privatiems vežėjams. Planuojama, kad iš viso bus skelbiamas vienas konkursas keturiems maršrutų paketams: trys iš kurių skirti privatiems vežėjams, dirbantiems su mažos talpos transporto priemonėmis, ir vienas – privačiam vežėjui dirbančiam su didelės talpos transporto priemonėmis.
Autobusų ir troleibusų keleiviams tenka prisitaikyti prie naujų važinėjimo po Vilnių ypatumų
Autobusų ir troleibusų keleiviams tenka prisitaikyti prie naujų važinėjimo po Vilnių ypatumų / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Numatoma, kad subnuomos būdu perduodamuose maršrutuose vežėjai galės dirbti pusę metų su galimybe pratęsti sutartį dar pusmečiui. Autobusuose turės būti įrengta vežėjui panaudos pagrindu neatlygintinai paslaugų teikimo laikotarpiui perduota E-bilieto sistemos įranga, kad vilniečiai ir miesto svečiai juose galėtų naudotis Vilniečio kortele.

Planuojama, kad, pasibaigus konkursams, privatūs vežėjai į Vilniaus gatves galėtų išvažiuoti dar šiais metais.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba 2013 m. gegužės 15 d. nepriėmė sprendimo dėl privačių vežėjų įtraukimo į bendrą Vilniaus viešojo transporto sistemą. Dėl to, Vilniuje šiuo metu visus maršrutus aptarnauja uždarosios akcinės bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ transporto priemonės.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat primena, kad „Vilniaus viešasis transportas“ siūlo vairuotojams, turintiems keleivių vežimo darbo patirtį sostinėje, autobusų vairuotojo darbą. Iki rugsėjo 1 dienos numatoma priimti 60 naujų darbuotojų.

Pagal Vilniaus savivaldybės viešojo transporto reformos planą privačių maršrutinių taksi sostinės gatvėse neturėjo likti nuo liepos 1 dienos, tačiau mikriukai tebevažinėja. Antradienį savivaldybės atstovai surengė net kelis reidus, tikrindami mikroautobusų vairuotojų turimus dokumentus.

Kaip 15min.lt prieš dieną sakė Viešojo transporto optimizavimo projekto vadovo K.Lubys, savivaldybė nenusiteikusi imtis drastiškų priemonių, bet jos atstovai bus „griežti, principingi ir nesitaikstys su nepagarba. Be to, didesnės baudos už pažeidimus laukia ne vairuotojų, kurie ne visada gali pasipriešinti įmonės vadovams, o būtent pastarųjų.“

Privatūs vežėjai tvirtina turintys galiojančias sutartis, tad vežioti keleivius jie gali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius