-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PZU atstovas apie „Linavos“ siekį steigti draudimo bendrovę: stebuklų nebūna

Draudimo įmonių grupės PZU valdybos narys ir „Lietuvos draudimo“ stebėtojų tarybos pirmininkas Rogeris Hodgkissas abejoja Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ galimybėmis įsteigti nuosavą draudimo bendrovę.
Linava vadovas Erlandas Mikėnas
Linava vadovas Erlandas Mikėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kaip manote, kodėl jie ilgą laiką kalba, bet nieko nedaro? Todėl, kad stebuklų nebūna. Vežėjai prognozuodami riziką nėra labiau pažengę už mus ir nėra protingesni. Jie supranta, kad rezultatas būtų toks pat – nuostolis, nes jie nuolat važiuoja į didelės rizikos šalis, tokias kaip Jungtinė Karalystė.

Aišku, jeigu jie būtų pasiryžę keletą metų labai daug investuoti ir kęsti didelius nuostolius, anksčiau ar vėliau tikriausiai išeitų iš minuso ir pasiektų nulį (angl. Break-even). Bet netikiu, kad vežėjai tam yra pasiruošę“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė R.Hodgkissas.

Jo teigimu, šiuo metu Lietuvoje krovininio transporto segmentas bendrovei yra nuostolingas, nors draudžiamų vilkikų skaičius ir įmokų dydis po truputį auga.

BNS primena, kad pastaraisiais metais transporto įmonės reiškia nepasitenkinimą dėl augančių draudimo paslaugų kainų. Dėl šios priežasties „Linava“ pradėjo aktyviau svarstyti savo draudimo bendrovės sukūrimą.

„Linavos“ prezidentas Erlandas Mikėnas rugpjūčio viduryje BNS teigė, kad draudimo bendrovę ketinama įsteigti per ateinančius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius