Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rail Baltica“ plėtra neramina Palemono gyventojus

Kauno Palemono gyventojai nerimauja, kad neveroniškiams išsikovojus ramybę, europinės vėžės „Rail Baltica“ kelynas ir depas bus įrengtas Palemone, rašo „Kauno diena“.
Kauno traukinių stotyje
Kauno traukinių stotyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ir mes apie „Rail Baltica“ planus Palemone kol kas nieko nežinome, kol nėra jokių oficialių dokumentų“, – dienraščiui teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas, pasak kurio, kol kas oficialiai dar niekas neprasidėjo, nebuvo jokių viešųjų svarstymų ir detaliojo plano dar nėra.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovė spaudai Inga Čiuberkytėsakė, kad Palemono geležinkelio kelynas yra tik viena iš galimų alternatyvų, o susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius dienraštį tikino kad kelynas ir depas galėtų būti įrengtas vietoje Palemono keramikos ir pabėgių mirkymo gamyklos griuvėsių.

„Ten esanti Palemono keramikos gamykla, pabėgių mirkymo gamykla – tai ekologiškai užterštas gruntas. Tos gamyklos yra neeksploatuojamos, vaiduokliai, griuvėsiai. Manyčiau, kad gyventojams būtų naudinga pasižiūrėti estetikos, darbo vietų požiūriu. Laikys tuos monstrus ir tikėsis, kad kas nors kada nors Juos atgaivins ir sutvarkys? Manau, kad tai galėtume padaryti įgyvendindami šį projektą („Rail Baltica“ BNS). Sutvarkytume aplinką ir darbo vietų būtų. Vienaip ar kitaip ten geležinkelio kelynas egzistuoja, tik sovietinės vėžės“, – teigė ministras.

BNS anksčiau rašė, kad valstybės valdomiems „Lietuvos geležinkeliai“ ieško rangovų, kurie rekonstruos kelio ruožą nuo Kauno iki Palemono į europinę „Rail Baltica“ vėžę – įmonė paskelbė geležinkelio Rokai – Palemonas -Kaunas ruožo Kaunas – Palemonas rekonstrukcijos rangovo konkurso technines specifikacijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius