Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„RB Rail“ vadovė ragina spręsti problemas, o ne „garsiai šaukti“

Europinės vėžės geležinkelio projektą „Rail Baltica“ įgyvendinančios bendros trijų Baltijos šalių įmonės „RB Rail“ vadovė Baiba Rubesa paragino tris Baltijos šalis spręsti problemas, o ne „garsiai šaukti“.
Baiba Rubesa
Baiba Rubesa

Pasak jos, projekto įgyvendinimas vėluoja, tačiau visi tarptautiniai projektai patiria tokių problemų, ir reikia laiko pasiekti sutarimą.

„RB Rail“ vadovė interviu Latvijos savaitraščiui „Ir“ pabrėžė, kad jos bendradarbiavimas su „RB Rail“ stebėtojų tarybos nariais iš Latvijos bei įmonės akcininke „Eiropas Dzelzcela Linijas“ (EDzL) yra geras. Be to, ji teigė jaučianti premjero Mario Kučinskio paramą.

B. Rubesos kadencija baigsis spalį, ir jei bus atleista, naujas vadovas tikrai nebus Latvijos atstovas. Jos teigimu, kitų Baltijos šalių atstovai nėra suinteresuoti bendra įmone.

„Jiems reikia dvidešimties žmonių komandos, kuri stumdytų popierius, o ne techninės komandos, kuri gali atlikti darbą“, – pareiškė B.Rubesa.

Tačiau ji pasirengusi toliau dirbti šiame poste. „Noriu sukurti organizaciją, kuri yra veiksni, skaidri ir gali įgyvendinti projektą iki galo“, – pabrėžė ji.

B.Rubesa sakė anksčiau teisėsaugai nepranešusi apie kišimąsi į jos darbą, nes nebuvo pažeisti įstatymai: „Nebuvo jokių pažeidimų, niekas negrasino mano gyvybei“.

Vasario pradžioje vykusiame „RB Rail“ akcininkų susirinkime Estijos ir Lietuvos atstovai išreiškė nepasitikėjimą B.Rubesa, o Latvija – susilaikė.

Tuo met R. Rubesa teigė, kad susiduria su pasipriešinimu iš kai kurių įmonės stebėtojų tarybos narių, o akcininkams galėjo nepatikti jos vadovavimo principai.

„RB Rail“ akcininkės yra „Lietuvos geležinkelių“ antrinė bendrovė „Rail Baltica statyba“, Latvijos „Eiropas Dzelzcela Linijas“ ir Estijos „Rail Baltic Estonia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius