Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reisas Ukrainos emigrantams: siūlys traukiniu vykti iš Vilniaus į Kijevą

Jau netrukus bus galima traukiniu iš Vilniaus pasiekti Kijevą. Apie tokią galimybę pranešė Ukrainos infrastruktūros ministerija, kuri ketina pristatyti naują traukinių maršrutą Kijevas–Minskas–Vilnius–Ryga. Tikėtina, kad taip ukrainiečiai reaguoja į sparčiai augančią darbo jėgos emigraciją iš Ukrainos į Baltijos šalis. „Lietuvos geležinkeliai“ 15min patvirtino, kad šiuo metu vyksta derybos dėl sąlygų.
Vilniaus geležinkėlio stotis
Vilniaus geležinkėlio stotis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į Lietuvą plūstantys Ukrainos darbininkai turės dar daugiau galimybių patogiai grįžti namo, o mūsų šalies gyventojai galės traukiniais nukakti į Ukrainą ar Rygą. Nuo rudens į Kijevą tris kartus per savaitę skraidys „Ryanair“, o dabar planus atskleidė ir Ukrainos geležinkeliai.

Ukrainiečiai geležinkeliu ketina sujungti ne tik Ukrainos, Baltarusijos ir Lietuvos, bet ir Latvijos sostinę. Iki šiol tokios galimybės nebuvo.

Jau įsigijo vagonus

Šią naujieną paskelbė ministro pavaduotojas Jurijus Lavreniukas savo feisbuko paskyroje, apie tai rašo ir Ukrainos žiniasklaida.

„Ukrainos geležinkeliai jau įsigijo 28 naujus keleivinius vagonus iš Kriukovsko vagonų gamyklos, kurie artimiausiu metu kursuos reisu Kijevas–Minskas–Vilnius–Ryga“, – parašė ministro pavaduotojas feisbuke.

Konkrečios datos kol kas neskelbiamos, tačiau ministerija paskelbė preliminarią kelionės kainą. Bilietas iš Kijevo į Rygą kainuos 1855 grivinas (59 eurus).

Šiuo metu tiesioginio reiso iš Vilniaus į Ukrainą nėra, taip pat negalima tiesiogiai geležinkeliu pasiekti ir Rygos. Tačiau techniškai Latvijos sostinę galima pasiekti dviem keliais – per Joniškį ir Daugpilį.

„Lietuvos geležinkelių“ komunikacijos vadovas Mantas Dubauskas 15min patvirtino, kad šiuo metu su ukrainiečiais vyksta derybos. „Deramės dėl grafikų, kada važiuos traukiniai, kad tas laikas būtų tinkamas visiems, taip pat ir mūsų partneriams“, – sakė M.Dubauskas.

Ukrainiečiai konkuruos su lietuviais ir baltarusiais ir veždami keleivius į Minską ir atgal. Pasak „Lietuvos geležinkelių“ atstovo, Ukrainos pusė išreiškė norą pradėti reisus jau nuo šios vasaros.

Rygą pasiekti įmanoma

„Lietuvos geležinkeliai“ savo ruožtu ketina išbandyti krovinių gabenimą geležinkeliu iš Šeštokų į Taliną. Taigi gali būti, kad tuo pačiu keliu riedės ir Ukrainos geležinkelių keleiviniai vagonai.

Beje, dar 2017 metų birželį Ukrainos infrastruktūros ministras Vladimiras Omelianas tvirtino, kad Ukraina paleis reisą į „penkias sostines“. Tiesa, tada planuota, kad traukinys iš Kijevo pasieks ir Taliną.

Neseniai Ukrainos geležinkeliai pradėjo vežti keleivius iš Odesos į Kišiniovą, kuris skirtas poilsiautojams.

Darbininkų iš Ukrainos sparčiai daugėja

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ neseniai paskelbė, kad nuo lapkričio pabaigos skraidins keleivius iš Vilniaus į Ukrainos sostinę Kijevą. Skrydžiai bus vykdomi tris kartus per savaitę. Dar daugiau reisų bus pradėta iš Kijevo į Lenkijos miestus, nes toje šalyje dirba apie 1,5 mln. ukrainiečių.

Lietuvoje ukrainiečių darbininkų per metus padvigubėjo, rodo statistika. 2017 metais darbo vizos arba leidimai gyventi darbo pagrindu buvo suteikti apie 34,5 tūkst. užsieniečių, iš jų maždaug 20 tūkst. yra Ukrainos piliečiai, skelbia Migracijos departamentas.

Darbo biržos inf./Užsieniečių įdarbinimas pagal sektorių ir pilietybę
Darbo biržos inf./Užsieniečių įdarbinimas pagal sektorių ir pilietybę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius