Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Rekordinė paklausa išaugino pavežėjų kainas: už naujametę kelionę – 3 kartus didesnė suma

Norint išsikviesti pavežėją per Naujametę naktį, reikėjo ne tik pasistengti, bet ir pasiruošti sumokėti už kelionę gerokai daugiau. 15min skaitytojai dalinosi įspūdžiais ir pasakojo, kad už kelių minučių kelionę suplojo tiek, kiek įprastą vakarą kainuotų nuvažiuoti nuo vieno miesto galo iki kito. Tuo tarpu „Bolt“ atstovų teigimu, paklausa buvo rekordiškai didelė.
Vilnius pasitinka 2022-uosius metus
Vilnius pasitinka 2022-uosius metus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min skaitytojai pasidalino savo išleistomis sumomis keliaujant pasitikti Naujųjų. Viena jų stebėjosi, jog už 3,5 km kelionę į vieną pusę suplojo 7 eurus, o atgal 11,2 eurų.

„Atvažiavo abiem atvejais per tris minutes“, – pasakojo ji.

Kita skaitytoja tvirtino, jog už 6,3 km atstumą „Bolt“ paprašė 17 eurų, todėl teko kviestis „Yandex“, kuriam sumokėjo 11,6 euro.

„Kai žiūrėjome tą pačią dieną prieš 23 valandą, rodė 3,3 euro. O dabar rodo, kad tą patį atstumą galima būtų įveikti už 4 eurus“, – kalbėjo ji.

Ne ką prasčiau situacija atrodė ir Kaune.

Pašnekovo teigimu, už kelionę nuo Garliavos iki Romainių teko pakloti 30 eurų. Įprastai toks 15 km atstumas kainuotų apie 10 eurų.

O kitai skaitytojai pavežėjimas nuo Pilies žiedo iki „Žalgirio arenos“ kainavo 8,8 euro.

„Daugiausiai moku už tokį atstumą 2,5–3 eurus“, – tvirtino ji.

„Bolt“ pavėžėjimo paslaugų operacijų vadovas Lietuvoje Nerijus Ravinis 15min teigė, kad natūralu, jog Naujųjų metų naktis yra viena iš užimčiausių „Bolt“ partneriams-pavežėjams. Anot jo, Naujųjų metų naktį „Bolt“ paslaugų paklausa buvo rekordiškai didelė ir bendrai Lietuvoje buvo išaugusi kone dvigubai lyginant su pastarojo laikotarpio paklausos vidurkiu.

„Stipriai šoktelėjusi paklausa bei dinaminė „Bolt“ paslaugų kainodara lėmė naujametes pavėžėjimo paslaugų kainas. Pasiūlos ir paklausos santykis visuomet reguliuoja mūsų paslaugų kainas – kuo daugiau žmonių automobilį kviečia toje pačioje vietovėje, tuo įkainis didesnis, nes vairuotojų skaičius toje vietovėje yra ribotas“, – tvirtino jis.

N.Ravinio teigimu, išskirtinai didesnė kaina Naujųjų metų nakčiai nebuvo nustatyta. Tačiau vienintelis pokytis laikotarpiui nuo gruodžio 31 d. 18 val. iki sausio 1 d. 12 val. – minimali kelionės suma negalėjo būti mažesnė nei 4 eurai.

„Tiesa, atsižvelgus į objektyvias ekonomines priežastis, visai neseniai kilo bazinės kelionių „Bolt“ automobiliais kainos. Vilniuje ir Kaune baziniai tarifai jau nežymiai pakitę, o kitų Lietuvos miestų kainodara bus peržiūrima artimiausiu metu.

Pagrindiniai bazinių kainų didinimo motyvai: siekis sušvelninti infliacijos poveikį nuo pastarojo kainų peržiūrėjimo prieš kelerius metus, žinoma, įtakos tam turėjo ir pakilusios degalų kainos“, – nurodė jis.

Tačiau, pasak pašnekovo, pasibaigus šventėms ir sumažėjus pavežėjimo paslaugų paklausai, kainos normalizuosis.

„Tad bazinių kainų pokyčiai bus beveik nejuntami“, – žadėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje