Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantas Sinkevičius: dėl daugelio „Rail Baltica“ nuostatų jau susitarta

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius teigia, kad trys Baltijos valstybės susitarė dėl daugelio bendros projekto „Rail Baltica“ įmonės akcininkų sutarties nuostatų. Tačiau, pasak jo, Vilniaus prijungimo prie transeuropinės vėžės finansavimo klausimas dar neišspręstas.
Rimantas Sinkevičius
Rimantas Sinkevičius / Aurimo Šrubėno nuotr.
Tai ministras žurnalistams pareiškė pirmadienį, po susitikimo su šalies vadove Dalia Grybauskaite.

„Akcininkų sutarties nuostatos iš esmės beveik visos suderintos, įskaitant ir Vilniaus prijungimą prie projekto, bet akcininkai negali spręsti klausimo dėl Vilniaus pajungimo prie trasos finansavimo klausimo. Reikia pakeisti teisės aktus, egzistuojančius Europos Komisijoje. Pasiekta tai, kad bendra įmonė ir visos trys šalys stengsis pakeisti deleguotus teisės aktus, leidžiančius finansuoti iš europinių pinigų Vilniaus prijungimą“, – pirmadienį po susitikimo su prezidente žurnalistams sakė R.Sinkevičius.

Pasiekta tai, kad bendra įmonė ir visos trys šalys stengsis pakeisti deleguotus teisės aktus, leidžiančius finansuoti iš europinių pinigų Vilniaus prijungimą, – pirmadienį po susitikimo su prezidente žurnalistams sakė R.Sinkevičius.

Tačiau jis iš karto pridūrė, kad susitarimas keisti teisės aktus dar neužtikrina finansavimo: „Bet tai yra nepakankamas juridinis pagrindas, sakyti, kad finansavimas jau yra pasiektas – jį reikia pasiekti“.

Anot jo, teisės aktus dėl finansavimo būtų galima peržiūrėti 2017 metais.

„Projektas nėra trumpalaikis, artimiausias šių deleguotų teisinių aktų peržiūrėjimas yra įmanomas 2017 metais, tai yra labai greitai palyginti. Ir tokia data partnerius ir Lietuvą tenkintų“, – tikino ministras.

Pasak prezidentės patarėjo Nerijaus Udrėno, „Rail Baltica“ akcininkų susitarimas turi būti pasirašytas kuo greičiau, o Vilnius turi tapti trasos dalimi.

„Kalbant apie geležinkelius, prezidentė pažymėjo, kad „Rail Baltica“ projekto vystymas yra labai svarbus Lietuvai ir būtina užtikrinti, kad susitarimas Vilnių įtraukti į maršrutą, į jungtį būtų įtvirtintas tarpvyriausybiniais susitarimais, nes tikrai tai gerina viso projekto ekonomiką. Vilnius yra Lietuvos sostinė ir „Rail Baltica“ turi jungti visas Baltijos šalių sostines“, – pirmadienį po susitikimo teigė N.Udrėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius