Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 11 15 /13:08

Rokas Masiulis siūlys Vyriausybei atstatyti Rengės ruožą

Susisiekimo ministerija Vyriausybei siūlys atstatyti 2008 metais išardytą geležinkelį iš Mažeikių į Rengę Latvijoje – dėl to Europos Komisija (EK) „Lietuvos geležinkeliams“ neseniai skyrė 28 mln. eurų dydžio baudą.
Rokas Masiulis
Rokas Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mūsų toks bus siūlymas Vyriausybei – atstatyti Rengę. Iki gruodžio 18 dienos mes turėtume duoti atsakymą Komisijai (EK – BNS), kaip mes elgsimės baudos atveju. Tai kaip kompleksinė dalis šio sprendimo ir bus Rengės atstatymas“, – trijų Baltijos šalių transporto ministrų susitikimui skirtoje spaudoje konferencijoje Vilniuje sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Latvijos transporto ministras Uldis Augulis teigė tikintis, kad Lietuva atstatys išardytą ruožą, tačiau konkrečiai nepasakė, ar Latvijos įmonės ketina teikti ieškinius „Lietuvos geležinkeliams“ dėl galimų nuostolių atlyginimo.

„Tikrai tikiuosi, kad Lietuvos pusė atsižvelgs į Europos Sąjungos pasiūlymus ir atstatys trūkstamą geležinkelio dalį (...) Latvijos verslininkai įvertins savo nuostolius ir kas tuomet darytina. Nieko negalime garantuoti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Latvijos ministras.

„Lietuvos geležinkeliai“ jau anksčiau yra pareiškę, jog ketina atstatyti beveik prieš dešimtmetį išardytą 19 kilometrų ruožą iš „Orlen Lietuvos“ gamyklos į Rengę ir taip panaikinti EK baudos sulaukusį pažeidimą. Tuo pačiu įmonė žadėjo skųsti EK skirtą baudą, bandant ją sumažinti ir apginti įmonės reputaciją.

R.Masiulis yra sakęs, kad Rengės ruožo atstatymas „Lietuvos geležinkeliams“ būtų didelė našta – darbai galėtų kainuoti apie 20 mln. eurų. Jis neseniai sakė, kad „yra potencialo“ ginčyti ir pačią baudą, jos skaičiavimo būdą.

Vyriausybė iki gruodžio 18 dienos, kai baigiasi terminas apskųsti EK sprendimą, turi priimti sprendimą, kaip ištaisyti pažeidimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius