-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos embargas sužlugdė naujausią keltų maršrutą iš Klaipėdos į Vokietiją

Bendrovė DFDS skelbia nutraukianti pervežimus keltu maršrutu Klaipėda–Travemundė (Vokietija). Tik birželio viduryje atidarytą liniją sužlugdė Rusijos ir ES prekybiniai ginčai. Krovinių srauto kreivė naujuoju maršrutu nukrito iki bendrovei DFDS nepakeliamos ribos.
DFDS Seaways įsigijo naują keltą.
DFDS Seaways įsigijo naują keltą. / Bendrovės nuotr.

Šių metų birželio 14 d. kompanija DFDS, atsižvelgdama į klientų lūkesčius, atidarė naują ro-ro (nelydimų krovinių) keltų liniją  tarp Klaipėdos ir Travemundės uostų. Naujasis maršrutas buvo skirtas aptarnauti verslo klientus iš daugelio Europos valstybių, įskaitant Rusiją bei Baltijos šalis.

Tik birželio viduryje atidarytas maršrutas Klaipėda–Travemundė  – nutraukiamas. Paskutinis keltas iš šio Vokietijos uosto į Klaipėdą išplaukia rugpjūčio 23 dieną

Tačiau dabartiniai prekybiniai ginčai tarp ES ir Rusijos stipriai veikia pervežimų šiuo maršrutu apimtis. DFDS įvertino, kad krovinių srauto kritimas sumažins gaunamas pajamas iki kompanijai nepriimtino lygio, todėl nusprendė stabdyti pervežimus šiuo maršrutu, kol tarptautinės prekybos apimtys normalizuosis.

„Tikimės, kad mūsų klientai supras šį sprendimą – darysime viską, kad, naudodami maršrutą tarp Klaipėdos ir Kylio, patenkintume jų poreikius. Keltai tarp Klaipėdos ir Kylio išvyksta šešis kartus per savaitę iš kiekvieno uosto”, – sakė „DFDS Baltic“ viceprezidentas Andersas Refsgaardas.

Paskutinis išvykimas iš Travemundės į Klaipėdą įvyks rugpjūčio 23 dieną.

„Tikimės, jog tai laikinas sprendimas, todėl išsaugosime biurą Travemundėje. Klaipėdoje dirbančio  personalo ir biuro teikiamos paslaugos taip pat liks nepakitusios. Iki atskiro įspėjimo šio maršruto keltas bus naudojamas kitose plataus DFDS maršrutų tinklo kryptyse“, – pridūrė A. Refsgaardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius