Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ perspėjo: skrydžių į Didžiąją Britaniją po „Brexit“ gali nebelikti

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ trečiadienį kreipėsi į Didžiosios Britanijos vyriausybę, prašydama, kad aviacija būtų vienas derybų su Europos Sąjunga dėl „Brexit“ prioritetų. Priešingu atveju, nuo 2019 metų kovo, kai šalis pasitrauks iš ES, į Didžiąją Britaniją „Ryanair“ nebeskraidys.
Kompanijos Ryanair lėktuvas.
Kompanijos Ryanair lėktuvas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pradėjus 9 mėnesiams po referendumo, mes vis dar nežinome, kaip tai paveiks aviaciją. Mums kelia nerimą, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė, panašu, neturi jokio plano B, kaip išlaikyti šalies oro ryšius su Europa, kai nebeveiks „Open Skies“ režimas“, – pranešime cituojamas bendrovės rinkodaros vadovas Kenny Jacobsas.

Trečiadienį Didžioji Britanija oficialiai pradeda išstojimo iš ES procesą.

Didžioji Britanija paliks ir „Open Skies“ režimą (tarptautinė politika, kurianti laisvąją rinką tarptautinėje aviacijos industrijoje), todėl šalis turės priimti dvišalį susitarimą su ES dėl to, kad toliau galėtų būti vykdomi skrydžiai į ir iš šalies, teigia „Ryanair“.

Jeigu susitarimas nebus priimtas, bus sugrįžta prie istorinių Pasaulio prekybos organizacijos taisyklių, kuriose apie aviaciją nekalbama ir todėl atsiranda galimybė, kad nuo 2019 metų skrydžiai negalės būti vykdomi, rašoma pranešime.

Bendrovė pabrėžia, kad samdo apie 3 tūkst. britų ir šiais metais į ir iš Didžiosios Britanijos uostų skraidins 44 milijonus keleivių. „Ryanair“ jau nukreipė plėtrą iš Didžiosios Britanijos į kitus ES uostus ir apkarpė augimą nuo 15 iki 6 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius