Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“: Lietuva netenka 50 mln. litų ir 500 naujų darbo vietų dėl Susisiekimo ministerijos kaltės

„Ryanair“ antradienį pranešė, kad sumažins veiklą savo Kauno bazėje 25% nuo 2013 lapkričio 1 d. po to, kai Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerija atsisakė reaguoti į „Ryanair“ pasiūlymus dėl Kauno ir naujos Vilniaus bazės augimo. Kaip 15min.lt sakė bendrovės atstovai, ši situacija kilo dėl Lietuvos pusės atsisakymo bendradarbiauti, tačiau nepatikslino, kokie konkrečiai pasiūlymai nebuvo priimti. Susisiekimo ministerijos atstovai teigia, kad pigių skrydžių bendrovė tikėjosi gauti papildomų nuolaidų, kurios iškraipytų konkurenciją ir pažeistų kitų oro vežėjų teises.
Ryanair
Ryanair / Postimees.ee

„Ryanair“ pasiūlė pervežti papildomai 500.000 keleivių per metus per Kauno ir Vilniaus oro uostus, kas būtų parėmę 500 vietinių darbo vietų ir įnešę iki 50 mln. eurų (172 mln. litų) į Lietuvos ekonomiką. Vis dėlto Lietuvos vyriausybė atsisakė įsitraukti į diskusijas, ir „Ryanair“ nebeliko jokio kito pasirinkimo tik sumažinti savo veiklą Kauno bazėje 25%.

"Mes negalime taikyti išskirtinių sąlygų "Ryanair", tuo pačiu pažeisdami tokių bendrovių kaip "Wizzair" teises", - sakė R.Slapšys.

„Tai yra liūdna diena Lietuvos turizmui ir aviacijai. “Ryanair„ atidarė savo Kauno bazę 2010 metais su vyriausybės matoma pilnu entuziazmo parama, bet, deja, jų susidomėjimas su abiejų Kauno ir Vilniaus oro uostų plėtra dingo.

„Ryanair“ pasiūlė susisiekimo ministerijai tolimesnį augimą Kaune ir naujoje bazėje Vilniuje. Mes apgailestaujame, kad mums nebeliko jokio kito pasirinkimo kaip tik sumažinti mūsų Kauno veiklą 25% šią žiemą.

Kadangi turizmo vystymas yra toks svarbus, kaip ekonomikos augimo varomoji jėga per visą Europą, į “Ryanair„ plūsta pasiūlymai iš kitų ES oro uostų, ir mes dabar perkelsime šitą transportą į kitas žemesnių kainų vietoves su labiau patikimais partneriais negu Kaunas ir Vilnius“, – sakė „Ryanair“ komunikacijos vadovas Robinas Kiely.

Bendrovės Šiaurės Europos ir Baltijos šalių pardavimų ir rinkodaros vadovė Elina Hakkarainen 15min.lt patvirtino, jog bendradarbiavimas su Lietuvos valdžia nutrūko, tačiau atsisakė nurodyti, kokie bendrovės pasiūlymai nesulaukė atsako. Pasak jos, bendrovė turėjo planų plėstis, kurti naujas darbo vietas, tačiau pasiūlymas Lietuvos valdžios atstovų nedomino.

Susisiekimo ministro patarėjęs Ričardas Slapšys 15min.lt sakė, kad bendrovės pareiškimas netikslus, nes derybos vyko. Nepavyko susitarti dėl "Ryanair" reikalavimo, kuris prieštarauja Europos Sąjungos konkurencijos teisei. "Derybos vyko dėl Vilniaus ir Kauno bazių augimo. Nuolatos diskutavome ir susitikome. Keletą kartų per mėnesį įvairaus rango pareigūnai, taip pat ir viceministras, susitikinėjo su įmonės atstovais. Tikrai ieškome palankiausių sąlygų šiai didžiausiam oro vežėjui Lietuvoje. Tačiau ši kompanija savo plėtrą tiesiogiai susiejo su papildomomis išskirtinėmis nuolaidomis. Su tuo mes negalime sutikti. Ir ne tik todėl, kad tai būtų neteisinga kitų oro bendrovių atžvilgiu, bet tai prieštarauja ir Europos Sąjungos teisei. Mes negalime taikyti išskirtinių sąlygų "Ryanair", tuo pačiu pažeisdami tokių bendrovių kaip "Wizzair" teises", - sakė jis.

Nuostabą kelia ir tai, kad pigių skrydžių bendrovės pareiškimas nuskambėjo balandžio 23d., tačiau skrydžius "Ryanair" planuoja mažinti nuo lapkričio 1 d. Skrydžius mažinti pasibaigus vasaros sezonui įprasta oro bendrovių praktika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius