-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 03 20 /18:10

„Ryanair“ skrydį į Vilnių nutraukė neplanuotas nusileidimas – lėktuve kilo išgąstis

Sekmadienį iš Madrido į Vilnių skridęs „Ryanair“ lėktuvas sekmadienį neplanuotai leidosi Briuselio oro uoste. Lėktuve skridęs keleivis 15min teigė, kad buvo kilusi panika, o stiuardesės nusileidimą aiškino sugedusiais tualetais. Vėliau lėktuvas tęsė skrydį į Vilnių.
Vilniaus oro uoste pasirašyta kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos sutartis
„Ryanair“ lėktuvas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VĮ Lietuvos oro uostų komunikacijos vadybininkė Agnė Mažeikytė patvirtino, kad lėktuvas, sekmadienį skridęs iš Madrido, Vilnių pasiekti turėjo 15.50 val. Tačiau lėktuvas neplanuotai nusileido Briuselio oro uoste. Vėliau lėktuvas vėl pakilo ir tęsė skrydį.

„Negalime pasakyti, dėl kokių priežasčių lėktuvas leidosi Briuselyje, tokią informaciją gali pateikti tik skrydžių bendrovė. Lėktuvas pagal tvarkaraštį turėjo nusileisti 15.50 val., tačiau Vilniaus oro uoste jis nusileido 17.32 val.“, – teigia A.Mažeikytė.

Kilo panika

15min skaitytojas Jonas, skridęs iš Madrido į Vilnių, tikino, kad lėktuve dėl neplanuoto nusileidimo buvo kilusi panika.

„Vakar „Ryanair“ lėktuvas reisu Madridas–Vilnius, neva dėl sugedusių tualetų, neplanuotai leidosi Briuselio oro uoste. Skubiai buvo surinkti indai, keleivių daiktai sudėlioti į lentynas, buvo atlaisvintos atsarginių išėjimų vietos, o, svarbiausia, akivaizdžiai buvo matyti palydovų veiksmuose panika. Viena iš palydovių net pradėjo isterikuoti“, – teigia lėktuvo keleivis.

Pasak keleivio, žmonės į pranešimą apie nusileidimą pradžioje nereagavo, tačiau nerimo įnešė stiuardų elgesys.

„Stiuardai pradėjo lakstyti lyg patrakę, greitai daiktus rinkti, jei kas valgė, atiminėjo, rinko striukes, jei kas prie atsarginių išėjimų. Kaip įprastai, liepė prisisegti saugos diržus ir teigė, kad nusileidimas standartinis. O čia tokia suirutė. Aš labai daug skraidau, įvairių situacijų yra buvę, bet nemačiau, kad taip pasimestų ir net panikuotų palydovai, kurie kaip tik turėtų išlaikyti šaltumą iki paskutinės minutės. Jų veiduose ir veiksmuose visiškas pasimetimas ir blaškymasis buvo“, – teigia Jonas.

Pasak jo, nusileidus lėktuvui keleiviai nebuvo išlaipinti, tačiau po lėktuvą vaikščiojo inžinieriai.

„Nusileidus lėktuvui matėsi, kokie apsidžiaugę ir laimingi stiuardai. Gali būti, kad mums tikrai kažko nepasakė. Prastovėjom valandą, inžinieriai užėjo į pilotų kabiną ir buvo ten sulindę. Taip pat vaikščiojo per praėjimą pirmyn ir atgal, tačiau į tualetą neužsuko nė karto“, – sako keleivis.

„Ryanair“ pardavimų ir rinkodaros vadovė Arūnė Jaraitė 15min pažadėjo komentarą pateikti elektroniniu paštu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius