Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
05 15

„Ryanair“ vadovas E.Wilsonas – apie tai, kodėl sustojo plėtra Vilniuje, skrydžius į Ukrainą ir naujas kryptis

Antradienį Kaune lankėsi Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ atstovai, tarp kurių – ir keleivinius skrydžius vykdančiai įmonei „Ryanair DAC“ vadovaujantis Eddie Wilsonas. Nuo 2019 m. šias pareigas užimantis pašnekovas interviu 15min metu papasakojo, kokius naujus maršrutus Lietuvoje matytų, ar keleiviams reikėtų tikėtis naujų mokesčių ir kodėl kompanijos nepasitenkinimas dėl Vilniaus oro uosto gali paveikti tolesnes investicijas Kaune.
Eddie Wilson
Eddie Wilson / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors E.Wilsono ir jo svitos vizito tikslas Kaune – pristatyti 20 mln. eurų investicijas, sukursiančias apie 200 gerai apmokamų darbo vietų, pokalbio su 15min metu bene tiek pat kartų minėtas ir Vilnius. Bendrovės atstovai ir toliau piktinasi sprendimu Vilniaus oro uoste 2023 m. pradžioje padidinti įkainius.

Dėl šio sprendimo „Ryanair“ susivienijo su „Wizz Air“ ir kreipėsi į teismą. Vis dėlto, šių metų kovo pabaigoje Regionų administracinio teismo Vilniaus rūmai abiejų bendrovių skundą atmetė.

E.Wilsonas kalba gana griežtai – jis nurodo, kad kol dabartiniai įkainiai Vilniuje nesumažės, „Ryanair" Vilniuje nesiplės.

Dar daugiau, jis teigia, kad keleivių vežėjams taikomi mokesčiai Vilniuje turi įtakos ir bendroms investicijoms Lietuvoje – tokioms kaip Kaune esantys orlaivių priežiūros angarai. Anot pašnekovo, rinkliavos sostinėje gali tiesiogiai neigiamai paveikti ir potencialias investicijas Kaune.

„Vilnius yra akivaizdžiai patrauklesnis ir daugiau žmonių žino apie jį kaip apie atvykstamojo turizmo kryptį. Tai – sostinė. Bet jis neturi „Ryanair“ lėktuvų, kuriuos galėtų turėti.

Taip yra todėl, kad jų rinkliavos yra per didelės. O tai ilgalaikėje perspektyvoje nesuderinama su mūsų investicijomis į šią šalį. Mes norime ir toliau investuoti, o tai ką matome čia, Kaune, yra būtent tai, ko jūs norite“, – kalbėjo E.Wilsonas.

Daugiau – 15min interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje