-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rygos oro uosto vadovė: kaimynus pagal infrastruktūrą lenkiame penkeriais metais

Tarptautinis Rygos oro uostas pagal infrastruktūrą penkeriais metais lenkia kitų Baltijos šalių oro uostus, antradienį televizijos LNT naujienų laidai sakė Rygos oro uosto vadovė Ilona Licė.
Rygos oro uostas
Rygos oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pagal infrastruktūra mūsų kaimynus lenkiame penkeriais metais“, – sakė ji, pridūrusi, kad pastaraisiais metais į Rygos oro uosto infrastruktūrą buvo investuoti 154 mln. eurų.

Šiuo metu Rygos oro uostas siekia plėsti savo tolimųjų skrydžių pasiūlą, įskaitant skrydžius į Japoniją. Be to, jau dvejus metus vyksta derybos su Kinija.

„Esu įsitikinusi, kad derybos duos rezultatų. Ar pradėsime nuo užsakomųjų skrydžių, krovinių ar keleivių skraidinimo, rezultatai tikrai bus“, – sakė I. Licė.

Jos teigimu, tolesnė sėkmė priklausys nuo nacionalinės aviakompanijos „airBaltic“ bei „Rail Baltica“ geležinkelio projekto.

Rygos oro uostas yra didžiausias oro uostas Baltijos šalyse, čia 20 aviakompanijų žiemos sezonu skraidina į daugiau nei 60, o vasaros sezonu – į beveik 90 miestų.

Pernai oro uostas aptarnavo daugiau nei 5,4 mln. keleivių – beveik 45 proc. visų Baltijos šalių oro uostų aptarnautų keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius