-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sakartvelas subsidijuos jungiamuosius skrydžius iš Rusijos

Sakartvelo vyriausybė nutarė skirti iki 0,6 mln. eurų subsidijas jungiamiesiems skrydžiams iš Rusijos per Armėniją, Kremliui įgyvendinus politinio atspalvio sprendimą uždrausti tiesioginį oro susisiekimą tarp šalių.
Tarptautinis Vilniaus oro uostas
Asociatyvi nuotrauka: lėktuvas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Atitinkamas Sakartvelo vyriausybės nutarimas skelbia, jog valstybinė oro uostų operatorė su aviakompanijomis, norinčiomis skraidinti iš bet kurio Rusijos miesto į Tbilisį ar Batumį per Armėnijos sostinę Jerevaną, pasirašys sutartis, pagal kurias tokiems skrydžiams bus skiriamos subsidijos, neviršijančios 90 eurų keleiviui. Į tokias subsidijas pretenduojančios oro vežėjos šiais maršrutais privalės skraidinti mažiausiai dukart per savaitę, o sutartys su jomis bus pasirašomos ne didesniam kaip vienerių metų laikotarpiui.

Skrydžius iš Rusijos į Sakartvelą per Jerevaną jau siūlo Sakartvelo aviakompanija „Georgian Airways“ kartu su viena Armėnijos oro bendrove.

Apie pasirengimą siūlyti skrydžius iš Rusijos į Sakartvelą per Stambulą neseniai paskelbė Turkijos aviakompanija „Atlas Global“.

Tiesioginį oro susisiekimą tarp Rusijos ir Gruzijos nuo liepos 8-osios uždraudė Vladimiras Putinas, reaguodamas į smurtinius protestus Tbilisyje, prasiveržusius po vieno rusų parlamentaro kreipimosi į Sakartvelo parlamentą. Deputato Sergejaus Gavrilovo kalba pakurstė ilgalaikį priešiškumą, kilusį dėl Maskvos paramos dviems Sakartvelo separatistinėms regionams – Abchazijai ir Pietų Osetijai.

Šis draudimas veikiausiai suduos rimtą smūgį Pietų Kaukazo valstybės ekonomikai. Sakartvele iki šiol kasmet lankydavosi daugiau nei 1 mln. rusų turistų, kuriuos traukia šalies vaizdingi kalnai, vešli Juodosios jūros pakrantė ir visame pasaulyje garsėjanti vyno kultūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius