Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalia Vilniaus – naujas gamybos ir logistikos parkas

Vieta, vieta ir dar kartą vieta – nekilnojamojo turto specialistai nepajudinami dėl svarbiausių kriterijų, pagal kuriuos reikia rinktis sklypą ar statinį. Todėl Vilniuje, kur sutvarkyta infrastruktūra ir daug kvalifikuotų darbuotojų, investicijos yra tris kartus didesnės nei šalies vidurkis. Dabar investicijoms atsiras dar daugiau galimybių, nes visai šalia Vilniaus kyla naujas Pagirių gamybos ir logistikos parkas, kurio vystytojai neslepia ambicijų – siekiama prisidėti prie Lietuvos, kaip stipriausio logistikos centro Baltijos šalyse ir Rytų Europoje, plėtojimo.
Screen Shot 2017-02-06 at 10.55.17
Pagirių gamybos ir logistikos parkas

Pagirių gyvenvietė, turinti per tris tūkstančius gyventojų, nuo sostinės nutolusi vos per kelis kilometrus, todėl, natūralu, laikoma integralia Vilniaus dalimi – daugelis čia gyvenančių skuba į darbus Vilniuje, tačiau bendrovė „Exvero“, vystanti Pagirių gamybos ir logistikos parką, įžvelgė didesnių galimybių.

„Pagiriai yra tiesiog idealioje vietoje plėtojant su logistika ir gamyba susijusias veiklas: vos keli kilometrai iki intermodalinio Vaidotų terminalo, kuriame yra patogi prieiga prie geležinkelio infrastruktūros; šalia eina Pietinis aplinkkelis, kuris jungia Pagirius su greitkeliu Vilnius-Kaunas; suprojektuotas aplinkkelio sujungimas su Minsko plentu - parkas bus patogiai pasiekiamas iš visų pusių. Įvertinę šiuos investuotojams svarbius privalumus, pradėjome vystyti pramonės ir logistikos centrą“, – pasakoja bendrovės „Exvero“ vadovas Justas Lebednykas.

Parkas pradėtas vystyti adresu Kalno g. 4, šalia asfaltuoto privažiavimo, beveik 9 hektarų ploto sklype. Čia, stovinčių pastatų komplekso pagrindu, paruošti penki investiciniai projektai, skirti vystyti įvairias gamybines ir krovinių pervežimo bei sandėliavimo veiklas. Planuojama, kad čia iškils ne tik logistikos centras, bet ir įsikurs krovininių automobilių servisas bei gamybos įmonės.

„Atlikome visus būtinus pasiruošimo darbus: sutvarkėme sklypus, atlikome kadastrinius matavimus, aptvėrėme sklypus tvora. Investuotojų patogumui iki sklypų yra ne tik asfaltuotas privažiavimas, tačiau ir įvestos visos komunikacijos: elektra, dujos, vanduo bei šviesolaidinis internetas. Jei būtų plėtojama intensyvi gamybinė veikla, tai numatyti ir išskirtinai dideli elektros pajėgumai. Tereikia pradėti vystyti veiklą“, – teigia J.Lebednykas.

Iš viso investuotojų laukia penki sklypai – juose jau stovi pastatai, kuriuos reikia tik atnaujinti, o penktajam yra gautas statybos leidimas, kuris esamą pastatą išplės dešimt kartų ir pavers jį logistikos kompleksu. Pirmame sklype stovi beveik 1000 kv. m sandėlis; antrame – du pastatai, kurių bendras plotas 2155 kv. m; trečiame – beveik 4600 kv. m gamybinės patalpos; ketvirtame – 4700 kv. m patalpos. Penktajame sklype numatyta sukurti didžiulį logistikos centrą - tam gauti visi reikalingi dokumentai.

Bendrovės noter./Pagirių gamybos ir logistikos parkas
Bendrovės noter./Pagirių gamybos ir logistikos parkas

„Čia numatyta išvystyti parko „širdį“ – beveik 8600 kv. m pavyzdinį logistikos centrą. Jame bus trys sandėliavimo pastatai. Iš jų vienas bus šalto tipo, o du šildomi dujomis – kiekvieno plotas bus po 2354 kv. m. Šalto tipo sandėlis bus statomas iš plieno konstrukcijų, kurios dengtos profiliuota skarda – jį bus galima lengvai apšildyti, nes čia bus dujų įvadai. Šilto tipo sandėliai bus statomi iš plieno konstrukcijų, kurių šonai dengti daugiasluoksnėmis plokštėmis, užpildytomis poliuretanu. Viduje numatomos pramoninės grindys, vandens, kanalizacijos, elektros bei dujų įvadai. Tarp dviejų šildomų sandėliavimo pastatų yra suprojektuotas pandusas, kad būtų galima vykdyti krovinių pakrovimą ir iškrovimą. Kad viskas veiktų kaip šveicariškas laikrodis, šalia suprojektuoti du administraciniai pastatai, kur įsikurs bendrovių administracijos“, – viziją dėsto „Exvero“ vadovas.

Ir parama, ir darbuotojai

faktai apie parką

  • Bendras plotas – 8,8 ha
  • Sklypų skaičius – 5
  • Paskirtis – gamyba ir sandėliavimas
  • Parama – galimybė gauti ES paramą
  • Nuo Vilniaus centro – vos 13 km
  • Nuo Vilniaus intermodalinio Vaidotų terminalo – 3 km
  • Šalia esančios gyvenvietės – Pagiriai (3,4 tūkst. gyventojų) ir Vaidotai (1,2 tūkst.)

Ne paslaptis, kad investuotojai viliojami ne tik patogumais ir išvystyta infrastruktūra, tačiau ir įvairiomis lengvatomis. Ne išimtis ir Pagirių gamybos ir logistikos parkas – investuotojai čia taip pat gali tikėtis naudų. Nors ir šalia Vilniaus, tačiau Pagiriai priklauso Vilniaus rajonui, o tai yra nemažas privalumas, nes gali padėti pritraukti papildomų lėšų. To daugelis verslininkų nežino.

„Plėtojamas parkas yra Vilniaus rajone, todėl galima Europos Sąjungos fondų parama, kuri skirta kaimiškoms vietovėms. Taigi, įvairiomis formomis investuojamos lėšos gali sugrįžti dar net nepradėjus veiklos“, – teigia J.Lebednykas.

Galvos skausmo dėl darbuotojų, kurį paskutiniu metu jaučia vis didesnė dalis Lietuvos darbdavių, taip pat neturėtų kilti – Pagiriuose yra per tris tūkstančius gyventojų, Vaidotose jų per tūkstantis, taip pat parkas yra vos per kelis kilometrus nutolęs nuo Vilniaus, kuriame yra bene gyvybingiausia darbo rinka Lietuvoje – rinktis bus iš ko.

„Verslas žino: laikas – pinigai, todėl atlikome visus namų darbus, kad būtų galima kuo greičiau pradėti veiklą. Tikimės, kad investuotojai tai įvertins ir kartu su mumis prisidės prie Lietuvos, kaip logistikos lyderio, plėtojimo“, – sako J.Lebednykas.

Susidomėję projektais gali kreiptis:

UAB „Exvero“

http://exvero.lt

Kalno g. 4, Pagirių k., LT-14118 Vilniaus r.

+37065331676

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius