-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Seimas atleido Klaipėdos uostą nuo pelno įmokos

LR Seimas vienbalsiai nusprendė atleisti strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčias valstybės įmones, iš jų ir Uosto direkciją, nuo į valstybės biudžetą mokamos įmonės pelno įmokos.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Antradienį LR Seimo posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo 15 straipsnio pakeitimo ir papildymo, kurį inicijavo LR Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Birželio 6 dieną Transporto ir tranzito komisijos, kurios pirmininkas yra LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, posėdyje, buvo svarstytas klausimas dėl 50 proc. įmonės pelno dalies įmokos netaikymo valstybės įmonėms, kurios yra įtraukos į strateginę reikšmę nacionaliniams saugumui turinčių valstybės įmonių sąrašą ir kurios valdo, naudoja strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčius valstybei nuosavybės teise priklausančius įrenginius ir jais disponuoja, kai valstybės įmonės valdomas strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turintis įrenginių kompleksas Lietuvos Respublikos Vyriausybės sprendimu yra pripažintas valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Posėdyje buvo nutarta siūlyti LR susisiekimo ministerijai ir LR finansų ministerijai išnagrinėti šį klausimą ir papildyti minėto įstatymo 15 straipsnį.

„Esame dėkingi LR Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui, LR susisiekimo ministrui Rimantui Sinkevičiui, visiems LR Vyriausybės ministrams, LR Seimo nariams, LR Seimo Ekonomikos komiteto ir LR Seimo Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijos nariams už uosto vystymo reikšmės valstybei supratimą ir operatyvų įstatymo pakeitimą. Šis klausimas buvo itin svarbus Klaipėdos uostui, didžiausiam Lietuvos transporto ir tranzito mazgui. Uosto direkcija visas iš rinkliavų surenkamas lėšas skiria investicijoms į uosto plėtrą. Todėl dabar į uosto infrastruktūrą Uosto direkcija galės investuoti daugiau kaip 40 mln. Lt lėšų, kurie valstybei finansiškai atsipirks jau po 2,5 metų. Tai vienas efektyviausių ekonominių rodyklių šalyje. Atleidimas nuo pelno įmokos ne tik pagerins Uosto direkcijos finansinį pajėgumą, padarys didelę įtaką mūsų galimybėms skolintis, bet ir Lietuvos valstybė gaus milžinišką finansinę naudą, nes sukurtas turtas lieka valstybės nuosavybėje ir ateityje užtikrins papildomas nuolatines ir didesnes pajamas į valstybės biudžetą. Be to, būtų kuriamos papildomos darbo vietos, mokami kiti mokesčiai“, – sakė Uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.2013 m. liepos 2 d. LR Seimo posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo 15 straipsnio pakeitimo ir papildymo, kurį iniciavo LR Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius