Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo pirmininkas Varšuvoje aptars „Rail Baltica“ ir sinchronizavimo projektus

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis trečiadienį išvyksta į Lenkiją, kur, be kitų klausimų, aptars europinės vėžės „Rail Baltica“ bei Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimo su Vakarų Europa projektų įgyvendinimą. 
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Seimo pirmininko atstovė spaudai Karolina Frolovienė BNS šią savaitę teigė, kad šiuos klausimus Lietuvos parlamento vadovas aptars su Lenkijos parlamentarais.

Lietuvos ir Lenkijos prezidentai praėjusią savaitę paskelbė norintys birželį pasiekti Baltijos šalių, Varšuvos ir Europos Komisijos susitarimą dėl elektros tinklų sinchronizavimo su Vakarų Europa. Lietuvai taip pat svarbi Lenkijos parama spaudžiant Baltarusiją dėl statomos Astravo atominės elektrinės.

Lenkija pastaruosius penkerius metus buvo įšaldžiusi aukščiausio lygio vizitus į Vilnių, kaltindama Lietuvą dėl lenkų tautinės bendrijos padėties, tačiau pastaruoju metu Varšuvos tonas sušvelnėjo.

Rugsėjį Lietuvoje lankėsi Lenkijos Seimo maršalka, o kovą Vilniuje laukiamas Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Dar vienas svarbus postūmis dvišaliuose Lietuvos ir Lenkijos santykiuose įvyko praėjusių metų birželio mėnesį, kai sutartį dėl krovinių vežimo geležinkeliais tarifų pasirašė „Lietuvos geležinkeliai“ ir Lenkijos įmonė „Orlen“, valdanti naftos perdirbimo gamyklą Mažeikiuose. Taip nutrauktas daug metų trukęs ginčas dėl Lenkijos investicijų Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius