-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėja ir Kinija atnaujino tarpvalstybinę prekybą geležinkeliais

Šiaurės Korėja ir Kinija po penkių mėnesių pertraukos, susijusios su COVID-19 protrūkiais, atnaujino tarpvalstybinę prekybą krovininiais traukiniais, antradienį pranešė Seulas.
Kauno Palemono stotis
Kauno Palemono stotis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiaurės Korėja nuo pat pandemijos pradžios taikė griežtą blokadą, dėl kurios net prekybai su Kinija – šalies ekonomikos gelbėtoja – sulėtėjo.

Krovininių traukinių eismas buvo sustabdytas balandžio pabaigoje, Kinijos pasienio miestui Dandongui pranešus apie COVID-19 protrūkius.

Netrukus Pchenjanas patvirtino omikron varianto protrūkį.

„Manome, kad krovininių traukinių paslauga tarp Kinijos ir Šiaurės Korėjos atnaujinta“, – antradienį naujienų agentūrai AFP teigė pareigūnas iš Seulo susivienijimo ministerijos, kuri rūpinasi santykiais su Šiaurės Korėja.

Pareigūnas nepanoro atskleisti savo asmens tapatybės.

Kinijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį pranešė, kad po „draugiškų konsultacijų“ kaimyninės šalys nusprendė atnaujinti krovinių vežimą geležinkeliais.

„Abi šalys ir toliau stiprins koordinavimą ir bendradarbiavimą ir aktyviai užtikrins saugų ir stabilų krovinių vežimo geležinkeliais veiklą“, – pažymėjo Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbinas.

Dešimt traukinių vagonų tempiantis lokomotyvas pirmadienį kirto Dandongo–Šinidžu tiltą iš Kinijos į Šiaurės Korėją, pranešė Seulo naujienų agentūra „Yonhap“.

Šiaurės Korėja patvirtino, kad gegužę sostinėje Pchenjane kilo omicron varianto protrūkis.

Dėl protrūkio ji kaltino „svetimus dalykus“ iš Pietų Korėjos.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, kuris susirgo per protrūkį, rugpjūtį paskelbė pergalę prieš virusą ir įsakė panaikinti šalies „maksimalią nepaprastosios padėties epidemijų prevencijos sistemą“, kai oficialiai praneštų atvejų skaičius sumažėjo iki nulio.

Šiaurės Korėja atvejų ataskaitose nurodo „karščiuojančius pacientus“, o ne „COVID-19 sergančius pacientus“ – kaip manoma, dėl testavimo pajėgumų trūkumo.

Remiantis valstybine žiniasklaida, užregistruota beveik 4,8 mln. „karščiavimo“ atvejų ir tik 74 mirties atvejai, o oficialus mirtingumas yra vos 0,002 procento.

Ekspertai, įskaitant Pasaulio sveikatos organizaciją, suabejojo ​​Pchenjano COVID statistika ir teiginiais, kad protrūkis buvo suvaldytas.

Pasak ekspertų, Šiaurės Korėjoje yra viena prasčiausių sveikatos priežiūros sistemų pasaulyje: prastai įrengtos ligoninės, nedaug intensyviosios terapijos skyrių ir nėra vaistų nuo COVID-19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius