Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprendimai dėl geležinkelio maršruto į Rygą – rugsėjį

Lietuvos ir Latvijos geležinkeliai patvirtino savo ketinimus gerinti susisiekimą geležinkeliais tarp abiejų šalių ir sutarė sukurti bendrą darbo grupę, kuri spręs su tuo susijusius klausimus. Darbo grupė turės iki šių metų rudens išanalizuoti organizacinius, juridinius ir ekonominius tarpvalstybinio keleivių susisiekimo maršrutu Šiauliai-Ryga-Šiauliai aspektus, pateikti siūlymus bei sprendimus, rašoma „Lietuvos geležinkelių“ pranešime spaudai.
Kalėdinės atostogos
Sprendimai dėl geležinkelio maršruto į Rygą – rugsėjį / Todd Lappin, Flickr.com

Pasak bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Raimondo Burkovskio, dar praėjusių metų gruodį Rygoje vykusiame susitikime su Latvijos geležinkelių įmonės „Latvijas dzelzcels“ delegacija Lietuvos geležinkelių bendrovė Latvijos pusei pateikė pasiūlymą organizuoti keleivių vežimą tarp Šiaulių ir Rygos. 

„Atsižvelgę į transporto rinkos liberalizavimą, keleivius tarp Šiaulių ir Rygos pasiūlėme vežti naudojantis abiejų šalių geležinkelių bendrovių paslaugomis ir riedmenimis, – sakė R. Burkovskis. – Tokiu būdu vieną reisą iš Šiaulių iki pat Rygos ir atgal vyktų AB „Lietuvos geležinkeliai“ traukinys, kitą – iš Rygos iki pat Šiaulių ir atgal – Latvijos geležinkelių traukinys“.

Iš abiejų šalių atstovų sudaryta darbo grupė parengs traukinio kursavimo grafiką, paskaičiuos kelionės bilieto kainą bei įvertins kitus traukinio kursavimui svarbius aspektus. Tikimasi, kad esant konstruktyviam abiejų geležinkelių bendrovių požiūriui šis maršrutas turėtų būti konkurencingas automobilių transportui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius