Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprendimas dėl „Air Lituanica“ licencijos – vasario pradžioje

Vasarį Civilinės aviacijos administracija (CAA) nuspręs, ar „Air Lituanica“ galės skraidyti toliau. Kompanijos pajėgumu suabejota, kai orlaivį nuomojusi „Estonian Air“ nutraukė sutartį su Vilniaus savivaldybės avialinijomis.
Bendrovės „Air Lituanica“ inauguracija ir pirmasis skrydis
Bendrovės „Air Lituanica“ inauguracija ir pirmasis skrydis / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

CAA jau svarstė „Air Lituanicos“ licencijos klausimą. Tačiau sprendimas dar nepriimtas. CAA 15min.lt informavo, kad bendrovė pateikė ne visą reikalingą informaciją – iki vasario pradžios „Ait Lituanica“ dar turi pristatyti verslo planą.

CAA žada, kad sprendimas dėl bendrovės bus priimtas pirmoje vasario pusėje.

„Su CAA mes aktyviai dirbame jau nuo lapkričio pabaigos, – 15min.lt sakė avialinijų atstovė spaudai Sandra Meškauskaitė. – CAA pradėjo tyrimą, ar tikrai viskas yra gerai. Ir pirminės, ir antrinės išvados buvo, kad viskas yra gerai. Mes pateikėme visus dokumentus, dabar aktyviai bendradarbiaujame tikslinant verslo planą ir dalinamės papildoma informacija. Bendradarbiavimas vyksta sklandžiai, jokių nusiskundimų negirdėjau.

Tyrimą dėl „Air Lituanica“ CAA pradėjo 2013 metais. Praėjusių metų lapkričio pabaigoje „Estonian Air“ pranešė bendrovei „Air Lituanica“ apie tai, kad nutraukia su ja skrydžių paslaugų sutartį ir komercinę sutartį. 

„Air Lituanica“ dėl to neteko skrydžio į Amsterdamą. taip pat „Air Lituanica“ neteko ir 76 vietų lėktuvo, kuris pagal sutartį su „Estonian Air“ iki 2015 metų pabaigos turėjo skraidinti keleivius iš Vilniaus į Amsterdamą ir Berlyną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius