Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuoja maršrutinių autobusų reisas iš Minsko į Kauno ir Vilniaus oro uostus

Kaimyninės Baltarusijos keleiviai Vilniaus ir Kauno oro uostus galės pasiekti dar greičiau ir patogiau. Pradedama važinėti ekspreso reisu Minskas–Kauno oro uostas ir atgal. Šį mėnesį maršrutą papildys ir sustojimas Vilniaus oro uoste.
Kauno oro uostas
Kauno oro uostas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Baltarusiai, turintys Šengeno vizas, keliauja vis daugiau – ypač oro transportu. Jie ypač dažnai renkasi kaimynines šalis, tarp jų ir Lietuvą, tam, kad greičiau, patogiau ir pigiau oru pasiektų Europą. Šiuo metu keleiviai į Vilnių iš Minsko gali atskristi, atvykti traukiniu arba automobiliu, o Kaunas – sunkiau pasiekiamas. Todėl orientuodamiesi į Kauno oro uosto kryptis, padengiančias ypač didelę pietų Europos dalį ir turtingą Vilniaus skrydžių žemėlapį siekiame sukurti dar vieną patogų būdą baltarusiui keleiviui skristi iš Lietuvos į pasaulį“, – kalbėjo Minske veikiančios transporto grupės „Alizana“, kurios įmonė „Loukost“ ir imasi naujosios veiklos, vadovas Andrejus Aleksejukas.

Vasaros skrydžių sezono metu ekspreso reisai iš Minsko oro uosto į Vilniaus ir Kauno oro uostus bus vykdomi du kartus per dieną naujais „Mercedes“ keleiviniais autobusiukais. Žiemos sezonu keleivių vežimas bus organizuojamas atsižvelgus į skrydžių tvarkaraščius.

Daugiau nei 10 proc. per Kauną skrendančių keleivių sudaro baltarusiai, o šiemet šių keleivių srautas dar labiau auga. Šį vasaros skrydžių sezoną Kaunas siūlo ypač daug aviakompanijos „Ryanair“ tikslinių krypčių atostogoms, todėl papildomas baltarusių keleivių srautas yra labai laukiamas, – sakė G.Almantas.

„Šie maršrutai prisideda prie Lietuvos oro uostų strateginių planų aktyvuoti ir plėsti Vilniaus bei Kauno oro uostų aprėpties zoną Baltarusijoje bei sudaryti kuo palankesnes sąlygas keleiviams iš Baltarusijos per trumpiausią laiką pasiekti Lietuvą. Daugiau nei 10 proc. per Kauną skrendančių keleivių sudaro baltarusiai, o šiemet šių keleivių srautas dar labiau auga. Šį vasaros skrydžių sezoną Kaunas siūlo ypač daug aviakompanijos „Ryanair“ tikslinių krypčių atostogoms, todėl papildomas baltarusių keleivių srautas yra labai laukiamas.

Vilnius savo ruožtu iš Minsko yra pasiekiamas tiek oru („Belavia“ tiesioginiai skrydžiai), tiek antžeminiu viešuoju transportu – traukiniais bei autobusais. Mūsų tikslas yra sutikti iš Minsko vykstantį keleivį Vilniaus oro uoste per 2 valandas nuo jo išvykimo iš Minsko, o Kauno oro uoste – atitinkamai per 3 val.“, – kalbėjo VĮ Lietuvos oro uostai, vienijančios Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostus, generalinis direktorius Gediminas Almantas.

Pasak jo, papildomas jungiamųjų skrydžių ieškančių, aukštesnių pajamų keleivių srautas iš Minsko Vilniuje ras vertingą tiek verslo, tiek laisvalaikio kelionių tarpinę stotelę. 

Lietuvos oro uostų tinklą sudaro Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai, kurie 2013-aisias metais aptarnavo daugiau nei 3,5 mln. keleivių. Šiuo metu iš Lietuvos oro uostų 21 aviakompanija skraido 54 kryptimis 26 šalyse Europoje ir už jos ribų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius