Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Štutgarto teismas rekomendavo išguiti iš miesto centro dyzelinius automobilius

Vokietijos Štutgarto miesto administracinis teismas pritarė idėjai kovojant su aplinkos tarša uždrausti dyzeliniams automobiliams įvažiuoti į didžiosios miesto centro dalies teritoriją, praneša CNBC.
„Mercedes-Benz“ muziejus
„Mercedes-Benz“ muziejus / „Mercedes-Benz“ nuotr.

Pasak teisėjo Wolfgango Kerno, „gyventojų sveikatos apsauga yra svarbesnė negu automobilių savininkų teisė į nuosavybę ar jų veiksmų laisvė“.

Idėją uždrausti dyzelinius automobilius iškėlė organizacijos „Deutsche Umwelthilfe“ ekologai. Jie tvirtina, kad automobilių gamintojai manipuliuoja dyzelinių variklių išmetamųjų teršalų duomenimis, kad šie atrodytų mažiau kenksmingi.

Manoma, kad dėl priemonių, kurių reikėtų imtis siekiant spręsti ES rekomenduotą lygį vis viršijančio oro užterštumo problemą, Štutgarto valdžia galutinai apsispręs rugpjūtį. Be kita ko, svarstoma galimybė pareikalauti, kad automobilių gamintojai atšauktų dyzelinius automobilius ir savo sąskaita atitinkamai juos modifikuotų. Panašios priemonės svarstomos ir kai kuriuose kituose Vokietijos regionuose.

Beje, būtent Štutgarte yra įsikūrusios tokių stambių automobilių gamintojų kaip „Mercedes-Benz“ ir „Porsche“ būstinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius