-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sugedus autobusui lietuviai Vokietijoje tapo bendrovės „Sprint ekspress“ įkaitais

Daugiau nei trylika valandų Vokietijos greitkelyje sugedusiame autobuse praleidę keleiviai iki šiol nežino, ko laukti. Bendrovės atstovė 15min.lt teigė, kad vairuotojas savo jėgomis bando remontuoti transporto priemonę. Jam padėti išsiųsti dar keli žmonės, tačiau kiek dar žmonėms teks būti neveikiančiame autobuse, ji pasakyti negalėjo.
Vokietijos policininkai
Vokietijos policininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Autobuse užstrigusi ir grupės „Kitokios“ narės Oksanos Šklėriūtės mama. Atlikėjos teigimu, keleiviams jau prireikė medikų pagalbos – nėščiai moteriai iškviesta greitoji pagalba. Vokietijos policija keleiviams iš Lietuvos užsakė maisto.

Nėra net tualeto

Žmonės nei valgę, nei gėrę. Net daiktų iš bagažinės nebuvo leidžiama pasiimti, nes ji buvo užplombuota.

„Situacija tik blogėja. Autobuse esantys žmonės panikuoja. Ką tik buvau susisiekusi su mama ir ji pasakojo, kad autobuse yra nėščia moteris, kuriai iškviesta greitoji. Jau 13 valandų žmonės įkalinti autobuse. Jiems nesiūloma nei nakvynė, nei kitas transportas. Greitkelyje žmonės negali net nueiti į tualetą.

Mano mama garbaus amžiaus moteris ir ji dabar visiškoje nežinomybėje. Ji man skambino 8 val. ryto, sakė, kad visi įstrigę nuo 3 val. nakties. Žmonės nei valgę, nei gėrę. Net daiktų iš bagažinės nebuvo leidžiama pasiimti, nes ji buvo užplombuota. Aplink nei degalinių, nei parduotuvių“, – pasakojo O.Šklėriūtė.

TV3 nuotr./Oksana Šklėriūtė su mama Janina
TV3 nuotr./Oksana Šklėriūtė su mama Janina

Pasak Oksanos, ji pati mamos kelionei surado įmonę „Sprint ekspress“. Perkant bilietus jokių įtarimų dėl paslaugos kokybės nekilo. „Tai buvo normalus dviaukštis autobusas. Pati sutariau dėl kelionės. Mama važiavo pailsėti pas artimus žmones. Autobusas buvo pilnas“, – pasakojo pašnekovė.

Rūpinasi Vokietijos policija

Atlikėja nurodė, kad autobusas pasiimti keleivių vėlavo daugiau nei valandą: „Stebėjomės, kaip galima tiek vėluoti. Tik šiandien sužinojome, kad autobusas buvo sugedęs jau Lietuvoje. Jis buvo taisomas ir vis tiek išsiųstas važiuoti tokį kelią.“

Mergina teigė susisiekusi su bendrove, tačiau jokios informacijos niekas jai nesuteikė. Autobuse esantys žmonės irgi jokios informacijos neturi. „Juos galėtų bent jau į artimiausią stotį nuvežti, persodinti į kitą autobusą. Galėtų pasiūlyti viešbutį. Vairuotojas susinervinęs laksto, sako, kad grįžęs dės pareiškimą išeiti iš įmonės. Buvo atvažiavę žmonės, kurie bandė žiūrėti autobusą, tačiau nieko taisyti iki šiol taip ir nepradėjo. Naktį prie autobuso budėjo policija. Nuo autobuso buvo nuimti numeriai. Visiškas chaosas“, – piktinosi O.Šklėriūtė.

Sxc.hu nuotr./Greitkelis naktį
Sxc.hu nuotr./Greitkelis naktį

Paskutinėmis žiniomis, lietuviams Vokietijos policija užsakė maisto, už kurį sumokėti bus įpareigota bendrovė.

„Sprint ekspress“ administratorė 15min.lt teigė, kad autobusą bus bandoma sutaisyti savo jėgomis. Tam jau išsiųsti žmonės. Paklausta, kodėl keleiviai iki šiol įkalinti neveikiančioje transporto priemonėje ir kada jiems bus pasiūlytas kitas autobusas ar viešbutis, moteris atsakyti negalėjo. Pasak jos, tai priklauso nuo bendrovės vadovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius