Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumaištis „Vilniaus viešajame transporte“: stebėtojų taryba nepatenkinta valdyba ir Arūnu Šikšta

Vilniaus savivaldybės įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) vadovybėje kilo nepasitenkinimas vienų kitais. Šios bendrovės stebėtojų taryba išsakė nepasitenkinimą bendrovė valdybos ir jos pirmininko Arūno Šikštos darbu. Konfliktas įsiplieskė dėl esą netinkamos stebėtojų tarybos informavimo tvarkos, o nepatenkintas situacija Liutauras Stoškus pareiškė taryboje nebedirbsiąs.
Arūnas Šikšta
Arūnas Šikšta / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienį įvykusiame VVT stebėtojų tarybos posėdyje žiežirbų netrūko. Anot stebėtojų tarybos narių, o tai yra Vilniaus tarybos įvairių partijų atstovai, buvo neigiamai įvertintas VVT valdybos ir jos pirmininko A.Šikštos darbas.

Per mažai dėmesio įmonei

Anot stebėtojų tarybai priklausančio „Lietuvos sąrašo“ frakcijos atstovo Liutauro Stoškaus, pagrindinė priežastis yra ta, kad valdybos per mažai dėmesio skiria įmonės veiklai ir netinkamai informuoja stebėtojų tarybą ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.

„Aš kaip pagrindinę priežastį matau, kad valdyba neatliko savo darbo teikdama informaciją tiek tarybai, tiek kitiems Vilniaus tarybos nariams. Pritrūko aiškesnio komunikavimo apie planus, ko siekiama, kokie įmonės tikslai, kokia matoma perspektyva ir t.t. Tai teko rankioti iš tarybos narių pasisakymų, tie pasisakymai neretai būdavo vieni kitiems prieštaraujantys, dėl to akivaizdu, kad tokiame nesusišnekėjime sunkoka buvo dirbti“, – kalbėjo L.Stoškus.

Priekaištų L.Stoškus pažėrė ir pačiai stebėtojų tarybai, ypač jos pirmininkui Šarūnui Skučui, kuris, L.Stoškaus teigimu, netinkamai organizuoja darbą. O ir dėl neigiamai įvertinto valdybos ir jos pirmininko darbo nebuvo aiškiai suformuluoti argumentai, kas L.Stoškui atrodo kaip „į erdvę išmetamas nepasitenkinimas darbu visiškai jo neargumentuojant“.

L.Stoškus traukiasi

„Man nepriimtinas toks stebėtojų tarybos darbas, kaip pirmininkas organizuoja jos darbą, todėl šiandien pareiškiau, kad negaliu tokioje stebėtojų taryboje dirbti ir išeinu. Mano galva, stebėtojų taryba nėra pajėgi pilnai ir aiškiai suformuluoti savo nuostatus. Tai diskredituoja tarybos narių darbą“, – po posėdžio sakė L.Stoškus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Liutauras Stoškus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Liutauras Stoškus

15min žiniomis, A.Šikšta per beveik dvejus metus pirmą kartą dalyvavo stebėtojų tarybos posėdyje. Anot L.Stoškaus, valdybos pirmininką išties būdavo labai sunku pasikviesti į susitikimus, nes jis būdavo tai išvykęs, tai neturėdavo laiko.

„Akivaizdu, kad jeigu nori išspręsti kokį klausimą, turi jį spręsti, turi susitikti, komunikuoti. Jeigu komunikacijai nėra galimybių, situacija darosi sunkiai suvokiama. Norėtųsi, kad valdyba tą aiškiau komunikuotų“, – teigė L.Stoškus.

Jis pasigedo ir aiškumo, kada VVT priimdavo sprendimus su valdybos pritarimu, kada be, kada valdybos pozicija būdavo suderinta su visais nariais, o kada – ne.

L.Kvedaravičius mato naudą

Stebėtojų tarybai taip pat priklausantis Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius itin smerkti VVT valdybos nebuvo linkęs, nors pripažino, kad panašūs stebėtojų tarybos sprendimai leis pagerinti valdybos darbą ir komunikaciją su stebėtojų taryba.

Reikalingiausias juk yra kokybinis šuolis Vilniaus viešajame transporte, – sakė L.Kvedaravičius.

„Esu sakęs ne kartą ir direktoriui, ir valdybos nariams, kad norėtųsi geresnės kokybės, bet įmonės dabartiniai rezultatai leidžia daryti išvadą, kad įmonė yra gerame kelyje, o kokybės darbe gal ir norėtųsi geresnės. Aš manau, kad tai bendravimo tarpusavyje ir supratimo klausimas. Tai, kas įvyko šiandien, tik į gera, – sakė L.Kvedaravičius. – Reikalingiausias juk yra kokybinis šuolis Vilniaus viešajame transporte.“

Su A.Šikšta 15min susisiekti antradienį nepavyko.

Stebėtojų tarybos pirmininkas Š.Skučas savo pareigas išlaikė, nepasitenkinimui juo pareikšti neužteko narių balsų. Be jo, L.Kvedaravičiaus ir pasitraukti nusprendusio L.Stoškaus stebėtojų tarybai priklauso Vidas Urbonavičius, Gediminas Rudžionis, Zbignievas Maciejevskis ir Skirmantas Tumelis.

Trečiadienį Š.Skučas kaip VVT stebėtojų tarybos pirmininkas turėtų pasisakyti Vilniaus tarybos posėdyje ir informuoti apie stebėtojų tarybos posėdžio sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius