Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 15 /17:05

Vairuotojai susigundė 20 centų nuolaida: prie degalinių formavosi spūstys

Degalinių tinklų paskelbta akcija trims valandoms ketvirtadienį sumažinti kainas sulaukė didžiulio susidomėjimo – prie degalinių Vilniuje ir Klaipėdoje nusidriekė automobilių eilės, formavosi spūstys. 15min prie degalinių kalbinti vairuotojai sakė į degalinę atvykę specialiai, kai apie akciją perskaitė viešojoje erdvėje, o vienas vyras nurodė pigių degalų įsipilti atvykęs per savo pietų pertrauką.
Laikinai sumažintomis kainomis susivilioję vairuotojai
Laikinai sumažintomis kainomis susivilioję vairuotojai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtadienį degalinių tinklai „Circle K“ ir „Viada“ paskelbė šiandien nuo 14 iki 17 val. 20 centų mažinantys degalų kainas. Akcija galiojo visoms degalų rūšims.

Nuo 14 valandos prie degalinių pradėjo rinktis automobiliai. Prie „Circle K“ degalinės Geležinio vilko gatvėje nusidriekė milžiniškos eilės, jau nuo žiedo formavosi spūstis.

Degalinėje darbuotojai reguliavo eismą – parodė, kada prie kolonėlės gali privažiuoti automobilis. Tiesa, kilo ginčų, nes kai kurie automobiliai bandė užlįsti į priekį.

15min žurnalistų aplankytoje „Circle K“ degalinėje Vilniuje 95 rūšies benzinas kainavo 1,38 euro, o Klaipėdoje – 1,36 centai, dyzelinas – 1,50 euro Vilniuje ir 1,51 centas Klaipėdoje.

Vilniaus „Circle K“ degalinėje Ukmergės g., šalia viaduko su Ateities g., populiariausios rūšies benzino litras kainavo 1,329 euro.

„Viada“ degalinėje Vilniuje 95 rūšies benzino litro kaina siekė 1,379 euro, dyzelino – 1,509 euro.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Circle K“, „Viada“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Circle K“, „Viada“

Vilniečiai pigiais degalais bandė apsirūpinti ir ateičiai – 15min žurnalistė stebėjo, kaip vairuotojas bandė įsipilti degalų ir į atsivežtą talpą, tačiau degalinės darbuotojas to padaryti neleido.

Tuo tarpu 15min skaitytoja pasakojo, kad Plungėje „Viados“ degalinėje į kanistrus piltis degalų leido.

Vairuotojų įspūdžiai

Į degalines atvykę vairuotojai Vilniuje apie akciją nieko nežinoję ir užsukę atsitikinai, kai pamatė mažas kainas. Kiti priešingai – paskaitė žiniasklaidoje apie akciją ir specialiai atvažiavo įsipilti pigių degalų.

„Degalai į pabaigą ėjo, pamačiau reklamą feisbuke, kad pigiau ir galvoju, kodėl neįsipilti. Man reikėjo, atvažiavau ir pasinaudojau proga“, – 15min sakė eilėje prisipilti pilną automobilio baką laukęs vairuotojas Andžėjus.

Kitas vairuotojas Tadas pasakojo, kad apie laikinai sumažintas kainas sužinojo iš draugo.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Laikinai sumažintomis kainomis susivilioję vairuotojai
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Laikinai sumažintomis kainomis susivilioję vairuotojai

„Tiesiog turėjau laisvo laiko, todėl atvažiavau. Jei būtų reikėję keisti planus, būčiau nevažiavęs“, – 15min sakė vaikinas.

Pilną degalų baką atvažiavęs įsipilti Tomas taip pat teigė, kad apie degalinių paskelbtą akciją perskaitė socialiniuose tinkluose.

„Kaip tik reikėjo įsipilti degalų, tad pagalvojau, kodėl gi neįsipylus su akcija. Manau, tokių akcijų reikėtų daugiau. Nuolaidos visiems patinka“, – sakė Tomas.

Kalbinta vilnietė Deimantė tvirtino, kad į degalinę užsuko atsitiktinai, pamačiusi degalų kainą švieslentėje.

„Kad važiuočiau specialiai – tai tikrai ne. Bet rytoj degalų kaina gali būti ir 2 eurai, tad [reikia pasinaudoti] tokia proga“, – pasakojo Deimantė.

O štai Daiva teigė, kad ją sumažinta degalų kaina labai nustebino, apie akciją ji taip pat nežinojo.

„Man tiesiog užsidegė raudona lemputė ir aš tik atvažiavusi sužinojau, kad yra akcija. Iš tiesų buvau labai nustebusi“, – pripažino moteris.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Laikinai sumažintomis kainomis susivilioję vairuotojai
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Laikinai sumažintomis kainomis susivilioję vairuotojai

Tuo metu Remigijus sakė, kad įsipilti pigių degalų atvyko per savo pietų pertrauką, nes degalinė yra netoli jo darbovietės. Pačią akciją jis vertino pozityviai.

„Bakas nėra tuščias, bet pagalvojau, kad prisipilsiu iki viršaus. Manau, kad šiuo metu tokia akcija labai naudinga. Tik pastovi kaina galėtų būti dar žemesnė nei yra dabar“, – nuomone su 15min dalijosi jis.

Eilės ir Klaipėdoje

Klaipėdoje prie degalinių taip pat nusidriekė eilės. 15min žurnalistė Klaipėdoje Aurelija Jašinskienė pasakojo, kad prie „Prie Circle K“ degalinės Liepojos pl. ir Herkaus Manto sankryžoje eilėje stovėjo mažiausiai dvi dešimtys automobilių, kai kurie jų buvo pavojingai išsikišę į sankryžą.

Degalinėse, kurios nepaskelbė apie nuolaidas, automobilių tuo metu buvo nedaug.

Klaipėdoje „Baltic Petroleum“ degalinėje ketvirtadienį 95 rūšies benzinas kainavo 1,459 euro, dyzelinas – 1,595 euro, „Neste“ 95 rūšies benzinas – 1,459 euro, dyzelinas – 1,599 euro. Tiesa, pastarajame degalinių tinkle Vilniuje – gerokai brangiau. 95 rūšies benzino litras kainavo 1,59 euro, dyzelino – 1,69 euro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius