Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susisiekimo ministerija nori įvesti naują mokestį

Susisiekimo ministerija siūlo įvesti civilinės aviacijos saugos ir saugumo priežiūros mokestį, bet baiminamasi, kad ši rinkliava gali pakenkti šalies oro uostų konkurencingumui, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Bosto oro uostas
Bosto oro uostas / sxc.hu nuotr.

Į specialių Aviacijos mokesčio fondą surinktos lėšos turėtų būti skiriamos Civilinės aviacijos administracijos (CAA) veiklai finansuoti. Susisiekimo ministerijos atstovai viliasi, jog tai mažai paveiks oro vežėjus ar keleivius, nes siūlomas mokestis - 1 euras (3,45 lito) - esą minimaliai pakoreguos bilietų kainas. Kelionių organizatoriai mano, kad simbolinis vienas euras galbūt nekirs keliautojams per kišenes, jei skrydžių bendrovės sutiks jį įtraukti į bilieto kainą.

Kaip tikina buvęs susisiekimo ministras, liberalas Eligijus Masiulis, iš šio mokesčio surinktos lėšos neatpirks nuostolių, dėl sumažėjusių keleivių srautų.

Susisiekimo ministro atstovas Ričardas Slapšys teigė, kad mokestį siūloma įvesti, nes keičiama civilinės aviacijos priežiūros finansavimo sistema: „Šiuo metu taikomas CAA finansavimo modelis yra ne visai teisingas. Jį reikėtų keisti, nes neproporcingai didelė šios institucijos išlaikymo našta tenka oro uostams, o jų rinkliavose nevisiškai atspindėtos su oro uostų priežiūra susijusios išlaidos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius