Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susisiekimo plėtros iki 2050-ųjų strategiją planuojama patvirtinti rudenį

Susisiekimo ministerija pristatė Lietuvos susisiekimo plėtros iki 2050-ųjų strategijos projektą, kurį po galutinių patikslinimų numatoma patvirtinti jau šį rudenį.
Susisiekimo ministerija
Susisiekimo ministerija / Mato Miežonio / 15min nuotr.

Anot susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus, dokumentas išsamios analizės ir modeliavimo pagrindu nubrėš sektoriaus plėtros gaires iki 2050 metų.

„Ilgalaikė strategija leis tikslingai planuoti skirtingų transporto šakų veiklą ir investicijas, gerinti logistikos galimybes ir užtikrinti nuoseklią viso sektoriaus plėtrą“, – pranešime sakė J.Narkevičius.

Anot ministerijos, kuriant strategiją buvo įvertinta Lietuvos transporto infrastruktūra ir modeliuojami įvairūs galimi šalies susisiekimo plėtros scenarijai, išnagrinėta geroji užsienio valstybių patirtis, atsižvelgta į ilgalaikes tarptautinių organizacijų rekomendacijas ir vizijas susisiekimo srityje.

Ministerija pabrėžia, kad pirmame strategijos rengimo etape daug dėmesio skirta užsienio šalių patirčiai, kuri parodė, kad panašiose strategijose kaip viena prioritetinių krypčių nurodoma transporto tvarumas ir draugiškumas aplinkai.

Strategijoje taip pat numatytas tikslas sukurti šalies ekonomikai ir konkurencingumui skirtą transporto sistemą. Pagal šiuos prioritetus formuojami šalies susisiekimo plėtros tikslai ir keliami uždaviniai, teigia ministerija.

Baigiamajame etape parengtas konkrečių veiksmų iki 2030 metų planas, kuriame numatyti prioritetiniai projektai, preliminarūs jų įgyvendinimo terminai ir projektų seka viso sektoriaus mastu. Taip pat planuojamas preliminarus investicijų poreikis ir finansavimo šaltinių alternatyvos.

Apie ilgalaikės strategijos rengimą Susisiekimo ministerija buvo paskelbusi pernai, projektas parengtas per 10 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius