Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius: „Automobilių mokestį turi net Baltarusija“

Tarptautinėje transporto ir logistikos parodoje „Transbaltica 2014” vykusioje diskusijoje susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius teigė, kad būtina spręsti neigiamo poveikio žmogaus sveikatai ir aplinkai problemą.
Susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius
Susisiekimo viceministras Vladislavas Kondratovičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak jo, tam pasitarnautų automobilių mokestis, tačiau gera iniciatyva buvo nuslopinta. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad pagal senų automobilių kiekį Lietuva velkasi ES pabaigoje.

Jaučiuosi ne prasčiau nei tarptautinėje parodoje Miunchene, – sakė V.Kondratovičius.

„Jaučiuosi ne prasčiau nei tarptautinėje parodoje Miunchene“, – į parodų ir konferencijų centro „Litexpo“ salę susirinkusius diskusijos dalyvius kreipėsi V.Kondratovičius.

Jis pastebėjo, kad užsienyje naujų automobilių dalis rinkoje yra gerokai didesnė, todėl Lietuvai yra kur pasitempti. Viceministras pasveikino dvidešimtmetį švenčiančią Lietuvos autoverslininkų asociaciją. „Turite rezervų, bet pastebėjau, kad neturite moterų. Kalbu savo ministerijos pavyzdžiu“, – juokavo politikas.

Lietuvos ekonomikoje transporto sektorius sudaro 13 proc. BVP. „Vertinant darbo našumą šis sektorius rodo labai gerus rezultatus. Lietuvoje krovininių mašinų autoparkas yra vienas pažangiausių Europoje. Pagal naujus automobilius esame gale. Tai veikia aplinką, žmonių sveikatą“, – kalbėjo viceministras.

Jis pateikė skaičius, kad 1980 m. per valandą Vilniuje visuomeniniu transportu buvo pervežama 10 tūkst. keleivių. Dabar šis skaičius sumažėjo iki 3,5 tūkst.

Pasak kalbėtojo, situaciją galėtų keisti automobilių mokestis, tačiau iš jos surenkamos lėšos turėtų būti leidžiamos tikslingai: „Visos šalys, išskyrus Estiją ir Lietuvą, turi automobilių mokesčius. Turi net Baltarusija. Buvo padaryta gera pradžia, bet kiti procesai pristabdė. Iš automobilių norima kompensuoti pensijas. Trūksta bendrų siekių.“

V.Kondratovičiaus žodžiais, Lietuvoje automobilių parkas yra nereguliuojamas. Artimiausiu metu turi būti sudaryta darbo grupė, kuri spręs žmogaus sveikatos ir gyvybės klausimą. „Ministerijos strategija yra rengti judėjimo planus ir derinti transporto rūšių eismą. Tai mažins benzino suvartojimą ir mažiau gausime mokesčių į kelių fondą, bet ką padarysi. Reikia ieškoti kitų šaltinių“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius